Tarım danışmanlarından oturma eylemi

- Tarım Danışmanları Hakları ve Mücadele Grubu Başkanı Pınar: - "Aracıların ortadan kaldırılmasını, devlet güvencesi ile istihdam edilmeyi talep ediyoruz" - "İstediğimiz memur olmak değil, masa başı iş de değil. Üreticilerimizin yanında, sahada çalışmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Tarım danışmanlarından oturma eylemi

ANKARA (AA) - Tarım Danışmanları Hakları ve Mücadele Grubu Başkanı Ezel Pınar, saha tecrübesine sahip 2 bin 600 tarım danışmanının, aracıların ortadan kaldırılarak devlet güvencesiyle istihdam edilmeyi talep ettiğini bildirdi.

Tarım Danışmanları Hakları ve Mücadele Grubu üyesi ziraat mühendisi ve teknikerler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde oturmaya eylemine başladı.

Eylem öncesi grup adına basın açıklaması yapan Pınar, 5 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan 2016 yılı Tarımsal Desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararıyla tarımsal danışmanlık desteğinin sınırlandırılması ve kaldırılmasına yönelik kararın 2 bin 600 tarım danışmanının işsiz kalması anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye genelindeki tarım danışmanlarının bu karar nedeniyle işsizliğe mahkum edileceğini belirten Pınar, "Elimizi kolumuzu bağlayan ipler bugün boynumuza dolandı. Bu sebeple Türkiye'nin dört bir yanından işsiz kalacak tarım danışmanları olarak bugün Ankara'da toplanarak bakanlık önünde oturma eylemimize başlıyoruz." diye konuştu.

Pınar, bilimin rehberliğinde, tarımsal üretimin her aşamasındaki sorunlara çözüm bulmak için yola çıktıklarını vurgulayarak, "Üreticilerimize gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak, üretimde verimi ve kaliteyi artırarak güvenli üretimi sağlamak için mücadele ediyoruz. Saha tecrübesine sahip 2 bin 600 tarım danışmanı olarak aracıların ortadan kaldırılmasını, devlet güvencesi ile istihdam edilmeyi talep ediyoruz. İstediğimiz memur olmak değil, masa başı iş de değil. Üreticilerimizin yanında, sahada çalışmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Pınar, yaşadıkları sıkıntıları bakanlık yetkililerine yazılı ve sözlü olarak ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, oturma eylemine Bakan Faruk Çelik ile görüşünceye kadar devam edeceklerini söyledi.

- Tarım danışmanlığı sertifikasını yaktı

Basın açıklaması sırasında "Üretici ağılda, danışmanlar nerede", "Faruk Çelik işsiz bırak demedik", "Mesleğime dokunma çiftçimizden ayırma", "Bu mübarek ayda bizi işsiz bırakma" sloganları atıldı.

Grup, "Sayın Bakan, bizi işsiz, çiftçiyi bilgisiz bırakma", "2 bin 600 tarım danışmanı devlet güvencesi istiyor", "Bakan Faruk Çelik tarım danışmanlarına yapılan adaletsizliğin iptalini istiyoruz. Sesimizi duyun, sesimiz olun" yazılı pankart ve dövizleri taşıdı.

Oturma eylemine başlayan gruptaki bir kişi tarım danışmanlığı sertifikasını yakarak yeni düzenlemeye tepki gösterdi.

Yorumlar