TAP için imzalar 17 Aralık'ta atılacak

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı (TAP) projesinin ortakları, nihai imzaları atmak üzere Bakü'de bir araya geliyor.

Google Haberlere Abone ol
TAP için imzalar 17 Aralık'ta atılacak

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı (TAP) projesinin ortakları, nihai imzaları atmak üzere Bakü'de bir araya geliyor. Nihai yatırım kararı çerçevesinde 39 belgenin imzalanacağı tören 17 Aralık'ta gerçekleşecek.

Bakü'de düzenlenecek programa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanısıra İtalya Başbakanı Enrico Letta, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, İngiltere Dışişleri Bakanı Wiliam Hague, Avrupa Birliği'nin enerjiden sorumlu komiseri Günter Oettinger de katılacak.

Atılan imzalarla Azerbaycan'ın Şahdeniz 2 havzasından çıkarılacak olan doğal gazın Gürcistan üzerinden Trans Anadolu Projesiyle (TANAP) Türkiye'ye, daha sonra da TAP projesiyle Avrupa'ya ulaştırılması hedefleniyor. İnşası 2017'de tamamlanması planlanan proje ile başlangıçta yıllık 16 milyar metreküp doğal gazın nakledilmesi bekleniyor. 2023'te bu kapasite 23 milyar, 2026'da ise 31 milyar metreküpe kadar çıkacak. İlk merhalede taşınacak 16 milyar metreküplük doğal gazın 10 milyarlık bölümü Avrupa'ya nakledilirken, 6 milyar metreküpü ise Türkiye'ye verilecek.
CİHAN

Yorumlar