Tamince: Ukrayna’da barış olmazsa turizmde dengeler değişir

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rusya ile ABD ve Avrupa’yı karşı karşıya getiren Ukrayna olaylarının Türkiye turizmine de etkilerinin olacağını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Tamince: Ukrayna’da barış olmazsa turizmde dengeler değişir

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rusya ile ABD ve Avrupa’yı karşı karşıya getiren Ukrayna olaylarının Türkiye turizmine de etkilerinin olacağını vurguladı.

Tamince, “Umarız Ukrayna barış ortamına kavuşur. Yoksa sadece turizmde değil, bütün dengelerde değişim olur.” dedi.

Fettah Tamince, Polimeks İnşaat tarafından Eskişehir Bademlik’te yapılan termal oteli Rixos Hotels’in idare etmesi ile ilgili anlaşmanın imza töreninde gazetecilerin Ukrayna olaylarının turizme etkilerine dair sorularını cevapladı.

Tamince, Rusya’nın 2013 dördüncü çeyrek ve 2014 ilk çeyrekte makro ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğuna işaret etti. Bu durumda Ukrayna ve Kırım geriliminin, ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya ekonomisini aşağı çekme girişimlerinin rol oynadığını belirtti.

Tamince, Rusya ile ilgili durumun dünya otellerine olumsuz etkilediğine temas ederken, “Biz de bundan etkileniriz. Ama gelen giden sayısının çokluğuna ve rekabetin çokluğuna açık olan şirketler, bu ortamda daha iyi yarışır.” ifadelerini kullandı.

Gerilim ortamına karşı tedbirlerinin olduğunu anlatan Tamince, şöyle devam etti:

“Bu tedbirler fiyatları indirmek değil, yeni bölge ve ülkelere açılmaktır. Türkiye’nin ürünleri ve markası rakiplerine göre güçlü. Antalya markası çok güçlü. Biz, İspanya ve İtalya gibi turizm yapan ülkelerin çok önündeyiz. Yani bu Ukrayna olaylarından mutlaka etkileneceğiz ama panik havasında olmak, ‘çok kötü, büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız’ demek sektöre zarar getirir. Burada yorum yapmak için daha erken. Tabii bizim Rusya planlarımız var, Soçi ve Kırım’da açılışlarımız var; inşaallah çok büyük sıkıntı olmaz. Umarız Ukrayna barış ortamına kavuşur. Yoksa sadece turizmde değil bütün dengelerde değişim olabilir. “

Gazetecilerin “Şu an hükümet ve cemaat kavgalı, siz iki tarafa da yakınsınız. Kavgada sizin tarafınız nedir, bu durum sizin faaliyetlerinize etki etti mi?” sorusuna ise Tamince, “Bu konulara girme şansım yok. Ben, mütevazı ve sıradan bir işadamıyım. Bu kadar önemli konularda yorum hakkı bulmuyorum kendimde.” karşılığını verdi.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı, imza töreninde Bademlik termal otel ve spa merkezine de değindi.

Fettah Tamince, otelde termal varlığın ve yeşil alanın bol olduğunu kaydetti. İlave olarak “Bademlik’te pek çok hamam olacak. Otele dünyanın önde gelen terapistleri gelecek. Burayı kendini iyi hissetme yeri yapacağız. “ açıklamalarında bulundu.

Tamince, ayrıca Eskişehir’in yakın vadede Antalya, Bodrum ve Afyon kadar önemli bir turizm alanı olacağını da iddia etti.

Tamince, Rixos Hotels olarak şu an 10 ülkede bulunduklarını, bu sayıyı 2015’te 25’e çıkaracaklarını bildirdi. 2013’te 800 bin olan müşterilerinin 2014’te 1 milyonu aşacağını dile getirdi.


BADEMLİK’E 50 MİLYON DOLAR TERMAL YATIRIMI

Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ise Bademlik termal oteli ve spa merkezini 20 Haziran’da açacaklarını bildirdi. Tabanca, mekâna 50 milyon dolar yatırım yaptıklarını duyurdu.



Tabanca, otelin Eskişehir’e ve Türkiye’ye büyük faydaları olacağını sözlerine ekledi.


Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Siyahi de Eskişehir Bademlik termal alanının şehir oteli açığını kapatacağını ifade etti. Otelin yeşil alanları gördüğünü, şehre hakim olduğunu aktardı.

Basından ilgi gören törende 41 bin metrekare alana yayılan, 164 odası bulunan otel ve spa merkezinin işletmesi için imzalar atıldı.
CİHAN

Yorumlar