Taklitle Mücadele Komisyonu küs mobilyacıları barıştırıyor

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) öncülüğünde kurulan Taklitle Mücadele Komisyonu, ilçedeki mobilyacılar arasında yaşanan taklit üretim konusundaki anlaşmazlıkları değerlendirerek uzlaşmalarına aracılık ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Taklitle Mücadele Komisyonu küs mobilyacıları barıştırıyor

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) öncülüğünde kurulan Taklitle Mücadele Komisyonu, ilçedeki mobilyacılar arasında yaşanan taklit üretim konusundaki anlaşmazlıkları değerlendirerek uzlaşmalarına aracılık ediyor. Komisyona bugüne kadar yapılan 23 başvurudan 20’si uzlaşmayla sonuçlanırken, 3 başvuru hakkındaki görüşmeler devam ediyor.

İTSO bünyesinde 2 ay önce kurulan ve İnegöl Mobilyacılar Odası, İMOS, İGİAD, İNSİAD, MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin de temsilcileri bulunan Taklitle Mücadele Komisyonu, ilçedeki mobilya firmalarını uzlaştırıyor. Mobilya Komitesi üyeleri tarafından görevlendirilen İTSO Meclis Üyesi Ahmet Saka, Taklitle Mücadele Komisyonu’na yapılan başvuruları hemen değerlendirerek, hızla sonuçlandırdıklarını söyledi.

Ahmet Saka, komisyona bugüne kadar ilçedeki 23 mobilya firmasının başvuru yaptığını da söyledi. Saka, "Bu başvuruların ardından ilgili tarafları davet ederek dinledik. Sonra, firmaları komisyonda buluşturduk. 20 başvuru dosyası anlaşmayla sonuçlandı. Başvuru yapılan dosyalardan 3 tanesinin incelemesi de devam ediyor. Bu dosyaları da en kısa sürede sonuçlandırmayı hedefliyoruz." dedi.

ÖNCE ANLAŞMA YOLU DENENİYOR

Ahmet Saka, komisyon olarak öncelikle firmalar arasında anlaşma sağlanması için çaba harcadıklarını belirterek yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Böylece firmalar arasındaki sorun krize dönüşmeden ve mahkeme sürecine gerek kalmadan tatlılıkla çözüm buluyor. Hem firmalar arasında husumet doğmamış oluyor, hemde taklit üretimin önüne geçiliyor. Amacımız İnegöl mobilya sektörünün birlik ve beraberlik içinde büyümeye devam etmesi." CİHAN

Yorumlar