TAGİD, Tanzanya’dan anlaşmalarla döndü

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), 20 iş adamı ile birlikte Tanzanya’ya iş gezisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
TAGİD, Tanzanya’dan anlaşmalarla döndü

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), 20 iş adamı ile birlikte Tanzanya’ya iş gezisi düzenledi. Türkiye-Tanzanya İşadamları Derneği (ABITAT) yetkilileri tarafından karşılanan TAGİD üyeleri, Tanzanyalı iş adamlarıyla ikili görüşmelerde bulundu. Tanzanya Yatırım Bakanı H.E. Mary Mıcheal Nagu, iki ülke arasında kurulan ticari ve gönül köprüsünden dolayı teşekkür etti.

Tanzanya Yatırım Bakanı H.E. Mary Mıcheal Nagu, Tanzanya iş ve yatırım programı kapsamında TAGİD üyeleri ve Tanzanyalı iş adamlarının ikili iş görüşmelerine katıldı. Bakan Nagu, “Türk iş adamlarını burada görmek bizi çok mutlu ediyor. Türk iş adamlarının burada yapacakları ticaret ve yatırımlarında bakanlığımızın tüm imkânlarını kullanmaya hazırım. Tanzanya, hızla gelişen 7 Afrika ülkesine bağlantı noktasında olan ve büyük bir limana sahip olması burayı cazip hale getiriyor. Enerji, yol yapımı, turizm, gıda, petrol, telekomünikasyon ve inşaat sektöründe çok ciddi açıklar var. ABITAT’ın burada iki ülke arasında kurduğu ticari ve gönül köprüsünden dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Tanzanya’nın yeni inşa edilecek bir ülke olduğunu belirten TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer de “Tüm sektörler için inanılmaz yatırım imkânları bulunuyor. Tanzanya, doğal gaz rezervlerinin bulunmasından sonra hızla gelişecek ve bundan 5-10 yıl sonra yatırım yapma imkânları zorlaşacaktır. Afrika’nın diğer ülkelerine nazaran Tanzanya daha güvenli bir ülke.” diye konuştu.

ABITAT Başkanı Ali Balkız ise şunları söyledi: “Tanzanya, ticaret yapmaya, yatırım yapmaya ve sıkıntı çekmeye de değer bir pazar. Ödeme konularında güvenilir bir halk var karşınızda. Çek çok sağlam, proje tabanlı işler peşin yürüyor. Paranızı alıyorsunuz sonra işi yapıyorsunuz. Bu kadar güzelliğin yanında şunu da bilmek gerekir ki Tanzanya’nın en önemli sermayesi sabırdır.’’

Altı gün süren iş ziyaretleri kapsamında TAGİD üyeleri, Türk büyükelçiliğini ve Türk iş adamlarının Tanzanya’da açmış olduğu 13 okuldan biri olan Feza Türk Okulu'nu ziyaret etti.
CİHAN

Yorumlar