"Tablolar Konuşuyor", Türkiye'nin En İyi Projesi seçildi

- Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Ateş: - "Avrupa'nın en önemli ödülleri kapsamında Türkiye'nin En İyi Projesi ödülüne layık görülmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Tablolar Konuşuyor", Türkiye'nin En İyi Projesi seçildi

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, Avrupa'nın prestijli ödüllerinden "European Excellence Awards" kapsamında "Tablolar Konuşuyor" projesiyle Türkiye’nin En İyi Projesi ödülüne layık görüldü.

Şirketin açıklamasına göre, Türk Telekom, 60 kategoride, 1500 projenin başvurduğu European Excellence Awards kapsamında "Mobil İletişim ve Uygulamalar" kategorisinde "Kitaplara Ses" uygulaması ile finale kalırken, "Ülkeler ve Bölgesel Kampanyalar" kategorisinde ise Tablolar Konuşuyor projesiyle, Türkiye'nin En İyi Projesi" ödülünün sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Hamdi Ateş, Avrupa'nın en önemli ödülleri kapsamında Türkiye'nin En İyi Projesi ödülüne layık görülmekten gurur ve mutluluk duyduklarını bildirdi.

Telefon Kütüphanesi kapsamında hayata geçirdikleri Türkiye'nin görme engellilere yönelik ilk betimlemeli resim sergisi olan Tablolar Konuşuyor'un tüm engelli bireylerin hayata eşit koşullarda tutunabilmesinin önünü açan bir proje olduğunu aktaran Ateş, proje ile her biri sanat tarihinde ayrı bir öneme sahip 20 unutulmaz tabloyu, sesli betimleme yöntemiyle görme engelli sanatseverlerin beğenisine sunduklarını kaydetti.

Ateş, "Tablolar Konuşuyor'un bilgiye erişimde fırsat eşitliğine dikkat çekerek toplum nezdinde farkındalığın geliştirmesine katkı sağladığını görüyoruz. Bu ödülle beraber de hedeflerimize ulaşmış olduğumuzu görmekten mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.” dedi.

Yorumlar