TABGİS'ten iftar

- TABGİS Yönetim Kurulu Başkanı Zülfikar: - "Geçen seneden bu seneye gelinen noktada hiçbir şey yeterli olmamasına rağmen geçen yıla oranla sektör birkaç puan daha iyileşti."

Google Haberlere Abone ol
TABGİS'ten iftar

İSTANBUL (AA) - Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, "Geçen seneden bu seneye gelinen noktada hiçbir şey yeterli olmamasına rağmen geçen yıla oranla sektör birkaç puan daha iyileşti." dedi.

TABGİS'in düzenlediği iftar programında konuşan Zülfikar, sektör olarak mevzuattan kaynaklı sorunların çözüm sürecinin oldukça yavaş ilerlediği bir dönem içerisinde olduklarını kaydederek, "Geçen seneden bu seneye gelinen noktada hiçbir şey yeterli olmamasına rağmen geçen yıla oranla sektör birkaç puan daha iyileşti." diye konuştu.

Zülfikar, "Bir yıl içerisinde TABGİS olarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve diğer kamu kurumlarının nezdinde gerçekleştirilen çok sayıda mevzuat çalışmalarına katılıp birçok önemli çalışma içerisinde bulunduk." ifadelerini kullandı.

Akaryakıt sektöründeki çalışanların hakkını almaları konusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirten Zülfikar, şunları kaydetti:

"EPDK başkanlığında petrol piyasası koordinasyon kurulunun kurulması gerekmektedir. Sendikamızın önerisi ve beklentisi ilgili tüm bakanlıklar ve sivil kuruluşları ile oluşacak bir komitenin toplanarak karşılıklı iş birlikleri ile sektörel konu ve sorunların görüşüleceği bir platformda bir araya gelmeleridir. Bu şekilde çözümlerin daha etkili olacağını düşünüyoruz."

Yorumlar