ŞUTSO'da kayyum görevi teslim aldı

- Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunun görevden alınmasının ardından, kuruma atanan 3 kişilik kayyum heyeti, görevi teslim aldı

Google Haberlere Abone ol
ŞUTSO'da kayyum görevi teslim aldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu'nun Şanlıurfa'da FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla görevden alınmasının ardından, kuruma atanan 3 kişilik kayyum heyeti, görevi teslim aldı.

ŞUTSO Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen kayyum heyetinden İsmail Demirkol, Hasan Fehmi Hayırlı ve Mehmet Emin Bayaslan, süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Demirkol, daha önce ŞUTSO'da başkanlık yaptığını ve bundan sonra da hayırlı hizmetlerde bulunmak istediklerini söyledi.

- "En kısa sürede odayı seçime götüreceğiz"

Seçim sürecinin tamamlanması dışında bir düşüncelerinin bulunmadığını aktaran Demirkol, şunları kaydetti:

"Yıllar sonra tekrar birlikteyiz. İnşallah hayırlı hizmetler vesilesi olur. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayyum olarak atanmış heyetiz. Heyette bulunan Emin Bayaslan ve Hasan Fehmi Hayırlı ile bu süreci tamamlayacağız. Bu süreç içinde bizim görevimiz, boşalan meclis üyeliklerine, meslek komitelerinin yedeklerinden üyeleri çağırarak meclisi oluşturmak ve oluşan meclisle yönetim ve başkanın seçilmesini sağlamak. Bunun için bugün görüşmelerimiz olacak ve seçim sürecini belirleyeceğiz. Sayın Valimizi ziyaret edeceğiz, bazı acil konuları görüşeceğiz. Seçim sürecinin tamamlanması dışında bir tasarrufta bulunma gibi bir düşüncemiz yoktur. Odanın temsilcisi meclistir, meclisin belirleyeceği yönetim kuruludur ve icra yetkisi yönetim kurulundadır. Bizim görevimiz o yönetim kurulunu belirlemektir. Yönetim Kurulu belirlendikten sonra rutin işler onlar tarafından yürütülecektir. Belirli bir takvimimiz yok, en kısa sürede yönetim kurulunu oluşturup odayı seçime götüreceğiz."

Şanlıurfa'da FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla 25 Nisan'da ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin ile 6 yönetim kurulu üyesi tutuklanmış, bazı üyeler ise bunun üzerine görevlerinden istifa etmişti.

Yorumlar