Sürü yöneticisi istihdamına 5 bin lira destek

Afyonkarahisar’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen ‘sürü yöneticisi’ kurslarını başarıyla bitiren 61 kişi sertifika aldı.

Google Haberlere Abone ol
Sürü yöneticisi istihdamına 5 bin lira destek

Afyonkarahisar’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen ‘sürü yöneticisi’ kurslarını başarıyla bitiren 61 kişi sertifika aldı. Bakanlık, 500 ve üzeri küçükbaş hayvan sahibinin, sürü yöneticisi belgesine sahip kişileri istihdam etmesi halinde 5 bin lira destekleme ödüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Afyonkarahisar İl Müdürü Hüseyin Arap, kurum olarak Emirdağ Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa kurs düzenlediklerini belirtti. Yapılan uygulamanın üreticilere önemli katkı sunacağını belirten Arap, daha bilinçli sürü yöneticileriyle üreticinin daha çok ekonomik girdi sağlayabileceğini belirtti.

Arap, “Bu tür kurslar ilimiz için büyük önem arz etmektedir. Bilindiği üzere bakanlığımızca yayınlanan 2014 yılı tarımsal desteklemeler kararında sürü yöneticisi istihdamı desteği uygulamasına başlanmıştır. Bu çerçevede, 500 baş ve üzerinde küçükbaş hayvan sahiplerinden sertifikalı sürü yöneticisi elemanı istihdam etmeleri ve müracaat etmeleri halinde yıllık 5 bin lira destekleme ödenecektir.” dedi.

61 KİŞİ SERTİFİKA ALDI

Emirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü veteriner hekimi Aydın Arıkanlı tarafından verilen eğitimler 120 saatte tamamlandı. Kurs süresince çeşitli küçükbaş hayvan çiftliklerine eğitim ve uygulama gezileri düzenlendi. 8 farklı ana başlıkta kursiyerlere sürü yöneticisi, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvan kayıt bakım ve ıslahı, barınak ortamı, küçük hayvanlarda zapturapt, küçükbaş hayvan besleme, beslenme hastalıkları konularında eğitimler verildi. Sürü yönetimi elemanı kursunda verilen eğitim sonucunda yapılan sınavda 61 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

CİHAN

Yorumlar