Suriyeliler'e çalışma izni yürürlükte

Suriyelilerin Türkiye'de çalışmalarına müsaade eden genelge yürürlüğe girdi. Mülteci işçiler bir iş yerinde çalışanların yüzde 10'nun geçemeyecek. Tarımda mülteci çalıştırmak için valilikten izin gerekiyor

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler'e çalışma izni yürürlükte

Son Haberler Logo

Türkiye'de ikamet eden ve çoğunluğu Suriyeli olan mültecilere belli koşullarda çalışma izni verilmesini düzenleyen Başbakanlık genelgesi yürürlüğe girdi.

11 Ocak tarihindeki Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda mültecilere çalışma iznini öngören düzenlemenin hazırlanması kararlaştırılmıştı.

Bir Çalışma Bakanlığı yetkilisi bugün Reuters'a yaptığı değerlendirmede "Hükümet tarafından açıklanan ve çoğunluğu Suriyeli olan mültecilere, çalıştıkları işyerinin yüzde 10'unu geçmemek koşuluyla çalışma izni veren Başbakanlık Genelgesi geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi" dedi.

TARIMDA VALİLİK İZNİ GERECEK

Düzenleme geriye dönük olarak dört haftalık sürede açık bulunan işyerleri için geçerli olacak. Geçici tarım işlerinde çalışan Suriyeli mültecilerin izinleri ise kotayla değil, valilik izniyle belirlenecek. Suriyeli sağlık görevlileri ve eğitimciler için ise Sağlık Bakanlığı, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşlerine başvurulabilecek.

Çalışma izni verilen Suriyeli sığınmacılar Türk vatandaşlarının sahip oldukları sosyal güvenlik haklarını da kullanabilecekler.

Yorumlar