Suriye savaşı ihracatçılara yaradı: ihracat 3 kat arttı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet uzer, “Bu olaylardan önce Türkiye olarak 200 milyon dolar civarında ihracatımız vardı. Şu anda Suriye ile ihracatımız 600 milyon dolara çıktı.” dedi. Mazlumder’in Suriyeli kadın ve çocuklarla ilgili...

Google Haberlere Abone ol
Suriye savaşı ihracatçılara yaradı: ihracat 3 kat arttı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet uzer, “Bu olaylardan önce Türkiye olarak 200 milyon dolar civarında ihracatımız vardı. Şu anda Suriye ile ihracatımız 600 milyon dolara çıktı.” dedi.

Mazlumder’in Suriyeli kadın ve çocuklarla ilgili sunduğu 52 sayfalık rapor üzerine Suriyelilerin durumunu ele almak üzere AK Parti çalıştay başlattı. GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde başlayan çalıştay 18 il teşkilatı gençlik, kadın kolları ve dış ilişkiler ana kademe başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, savaş öncesi Suriye ile yapılan 200 milyon dolarlık ihracatın şu anda 600 milyon liraya yükseldiğini söyledi. Uzer, “Bunu inşallah önümüzdeki yıllarda 3-4 milyar dolarlara çıkarmak mümkün.” diye konuştu.

VALİ DALMAZ’DAN POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

Açılış konuşmasının ardından, AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit'in moderatörlüğünde başlayan çalıştayda Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Selman Öğüt, AFAD Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Yusuf Uzunay ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Mesut Özcan birer sunum yaptı.

AK Parti’nin düzenlediği çalıştaya katılan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise yeni bir koordinasyon birimine acil ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Tepeden oluşan politikaların yanlışlığına değinen Dalmaz, şunları söyledi: “Etkili bir koordinasyon anlamında Suriye'yi iyi bilen askeri, istihbari, idari ve diplomatik tarzda bakacak ayaklara ihtiyaç var. Eğer alanı bilmezsek, alandaki gelişmeleri anında izleyip yukarıya bir politika oluşturmasına yönelik öneri götürmezsek biz alanda yalnız kalırız. Tepeden oluşan politikalarla maalesef Suriye politikası benim gördüğüm kadarı ile birlik beraberlik olmadan farklı kulvarlarda gidiyor. Yine siyasi mekanizmaya öneri götürecek mekanizmaya derhal ihtiyaç var. Bu bağlantı sağlanamadığı için maalesef biz süreci bazen anında okuyamıyoruz.”

CİHAN

Yorumlar