Süreyya Ciliv: Dünyadaki pazarın binde 5'ine talip ekonomi büyüyemez

Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv, Türkiye'nin dünyadaki ekonomik büyüklüğün binde 5'ine talip olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Süreyya Ciliv: Dünyadaki pazarın binde 5'ine talip ekonomi büyüyemez

Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv, Türkiye'nin dünyadaki ekonomik büyüklüğün binde 5'ine talip olduğunu söyledi. Ciliv, "Dünyadaki pazarın binde 5'ine talip olarak ekonomi büyüyemez." dedi.

Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle üçüncüsü düzenlenen ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin öğleden sonraki üçüncü oturumunda 'Yeni Arayış ve Büyüme Stratejileri' konusu ele alındı. Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu'nun moderatörlüğündeki oturumda Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türk Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan konuşma yaptı.

Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv, Türkiye'nin dünyadaki ekonomik büyüklüğün binde 5'ine talip olduğunu söyledi. Dünyadaki pazarın binde 5'ine talip olarak ekonominin büyümeyeceğini belirten Ciliv, bunun için pazarın yüzde yüzüne koşmak gerektiğini kaydetti. Ciliv, global pazarlar karşısında fark oluşturmak için muazzam bir inovasyona, bilgi ve birikime ihtiyaç olduğunu aktardı.

Turkcell'in Türkiye'de 35,2 milyon müşterisi olduğuna işaret eden Ciliv, şunları dile getirdi:

"Yurt dışında ise 37 milyon müşterimiz var. Bizim müşterilerimizin yüzde 50'sinden fazlısı yurt dışında. 9 tane ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bunların 5'i kendi pazarında o ülkede açık farla birinci. Burada tamamen dediğim işlem uygulanmış. Türkiye'de 1994 yılında kuruldu. Elimizdeki ürünlerle müşteriye fark sunuyorsanız başarılı olmamanız için hiç bir neden yok. Globallaşme ülkemiz ve işadamları için çok önemli. O yüzden Turkcell gidilmemiş yerlere ilk gittiği için bunu başardı. İnovasyonla düşünmek lazım."

Telekom grupları arasında 2012 ve 2013 yılında en hızlı büyüyen şirketin Turkcell olduğunu ifade eden Ciliv, "Ben bile buna inanamadım. Sonradan anladım ki bizim son 5 yıl içinde girdiğimiz işler bize birincilik getirmiş." diye konuştu.

Hüsnü Özyeğin ise Türkiye'de yurt dışına açılma başarısı gösteren gerçek sektörün müteahhit sektörü olduğunu belirtti. Özyeğin, yurt dışında iş gören firmaların isminin de önüne Türk ismi yazılarak anıldığını dile getirdi. Ayrıca, Çinliler ile rekabet edilebilen tek bu sektör olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar