Süreçte Elini Taşın Altına Koydu, İş Adamından Memleketine Dev Yatırım

Diyarbakırlı iş adamı Dara Atilla Aras, çözüm süreci ile birlikte memleketinde toplam 12 milyon Euro'ya mal olması planlanan dev bir yatırım yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Süreçte Elini Taşın Altına Koydu, İş Adamından Memleketine Dev Yatırım

Omega Mühendislik Makine Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diyarbakırlı iş adamı Dara Atilla Aras, çözüm süreci ile ortak memleketinde yekün 12 milyon Euro'ya mal olması planlanan dev bir kazanç yapıyor.

DAHA 36 YAŞINDA

1979 yılında Diyarbakır'da doğan Dara Atilla Aras, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi yapım mühendisliği bölümünden mezun oldu. New York Üniversitesi'nde betonarme ve çelik binalar üstünde master oluşturan Aras, 2004 yılında şirketin İdare kurulu üyeliğine seçildi. Aras, 2009 yılından bu güne kadar İdare kurulu başkan yardımcılığı vazifesini yürütmeye başladı.

450 KİŞİYE İŞ 2 BİN 760 İNSANA EKMEK

Diyarbakır'a yaptığı dev kazanç ile başlangıçta 450 bireyin istihdam edileceğini anlatım eden Aras, 'Ortalama 6 benlik aile ve taraf sektörleri ile 2 bin 760 insana ekmek kapısı açılmış olacak. Ambalaj ve paketleme bölümünde çalışan bütün personeller kadınlardan oluşacak. Bu sayı toplamda istihdamın yüzde 35'ine tekabül etmektedir' dedi.

TIBBİ GAZ BORULARI ÜRETECEK

Diyarbakır'da yekün 50 bin metrekarelik piyasa üstüne kurulan fabrikanın tıbbi gaz tesisat sistemlerinde kullanılacak bulunan boru üretimi yapacağını kaydeden Aras, inşaatın yüzde 75'i tamamlandığında Dünya Bankası'nın yatırımın yüzde 25'i oranında kredi sözü verdiğini söyledi.

TEMELİ 2012'DE ATTI

Aras, 'Fabrikanın aslını 2012 yılı Haziran ayında iri bir heyecanla attık. Burada, şu anda yapılmakta bulunan yahut yapılacak bütün hastanelerde kullanılacak bulunan tıbbi borular üretilecek. Ayrıca başta Ortadoğu olmak üzere oldukça çok ilkeye de ihracatı yapılacak.

ÜRETECEĞİ BORULAR İTHAL EDİLİYOR

Halen hastanelerde uygulanan bu alternatifler ithal ediliyor. Dünya Bankası, Diyarbakır'a da ilk kere bu fabrika için kredi taahhüdünde bulundu. Ancak Omega Grup şekilde Dünya Bankası ile yapmış olduğumuz protokol ve anlaşmaya karşın taahhüt ettikleri miktarın ardında durmadılar.

KREDİSİ GECİKTİ

Yatırımımıza total bedelin yüzde 25'i kadar kredi taahhütleri vardı. Normalde yılbaşında verilmesi gereken bu kredi muhtelif gerekçelerle geciktirildi. Son yaptığımız görüşmede Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun istikrarsızlığı ve riskli bölge olduğunu göz önüne aldıklarını belirterek, böyle bir basiretsiz bir gerekçe ile birtakım planların kredibilitesini düşürdüklerini bildirdiler. Bu sebeple bölge ve Diyarbakır için ciddi bir fabrikanın inşası yarıda kaldı. Ancak ne pahasına olursa olsun biz bu yatırımımızı tamamlayıp yaşama geçireceğiz' diye konuştu.

'KRİZE RAĞMEN TAMAMLAYACAĞIZ'

Toplam 12 milyon Euro'ya mal olması planlanan ve şu esas kadar takribî 9 milyon Euro harcanan tıbbi gaz tesisat boru fabrikasının 30 dönümü açık, 20 dönümü kapalı yekün 50 dönüm arazi üstünde kurulacağını aktaran Aras, 'Tesisin tamamlanması için yeni arayışlar içindeyiz ve her zaman bitireceğiz. Dünya Bankası kredi taahhüdünü yerine getirmiş olsa, tesis açılmış ve şimdi 450 şahıs çalışıyor olacaktı. Krize karşın iri kararlılıkla bu fabrikamızı tamamlayacağız. En geç 1 sene içerisinde fabrikada üretime geçilmiş ve ihraç ürünleri de gönderilmeye başlanmış olacak. Buna inanıyoruz ve kararlıyız' biçiminde konuştu.

'ÇÖZÜM SÜRECİ İLE BİRLİKTE BÖLGE YENİ BİR İVME KAZANDI'

Çözüm sürecinin ciddi bir büyüme olduğunu vurgulayan Aras, 'Çözüm süreci ile ortak bölge yeni bir ivmeye ulaştı. Batıya ve dışarıya giden iş gücünün koşulların mecbur açısından bizim ve aynı yatırımlar bölge ve Diyarbakır için aşırı önemli. Yaşamın temelinde insan mutluluğu öncelikli hedeftir. Ekonomisi düz şekilde bulunan insan aile şehir memleket her açıdan birliktelikten yana olacaktır. Dolayısıyla yöre insanına sağlanacak istihdam ile Diyarbakır halkı eğitim iktisat ve sıhhat sorununda otomatik çözeceğinden ortak yaşam sürmeyi daha diri ve hummalı istek eden belde olacaktır. Diyarbakır semboldür, simgedir. Dolayısıyla orada yapılacak kazanç sıraları kentlere misal olacaktır' ifadelerini kullandı.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar