Sürdürülebilir Markalar Konferansı

- Vodafone Türkiye Pazarlama Kıdemli Müdürü Uçarlar: - "Mobil teknolojilerin gücüyle şiddet gören kadınların her an yanındayız" - "Kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda kadınlarımızın karşı kaşıya kaldığı sorunlara mobil teknolojilerin gücüyle çözüm sağlamaya devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Sürdürülebilir Markalar Konferansı

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye Pazarlama Kıdemli Müdürü Hülya Gündoğan Uçarlar, mobil teknolojilerin gücüyle şiddet gören kadınların her an yanında olduklarını belirterek, "Kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Swiss Otel'de düzenlenen Sürdürülebilir Markalar Konferansı İstanbul 2016'da konuşan Uçarlar, dünyada kadına şiddeti önleme konusunda örnek uygulama olarak görsterilen Kırmızı Işık'ı anlattı.

Mobil teknolojilerin gücüyle şiddet gören kadınların her an yanlarında olduklarını ifade eden Uçarlar, şirket olarak "Teknoloji Kadının Hizmetinde" yaklaşımları doğrultusunda, kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Uçarlar, bu doğrultuda kadınların karşı karşıya kaldığı sorunlara mobil teknolojilerin gücüyle çözüm sağlamaya devam ettiklerini belirterek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınların karşı karşıya kaldığı en ciddi sorunların başında şiddetin geldiğini aktardı.

Kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğuna inandıkları değerlendirmesinde bulunan Uçarlar, şu ifadeleri kullandı:

"İçinde bulunduğumuz dijital bağlantı çağında, bu olguyla mevcut yöntemlerle birlikte yeni ve inovatif enstrümanlar geliştirerek mücadele etmek son derece önemli. Bu noktada da Vodafone olarak, en güçlü kasımız olan mobil teknolojilerdeki gücümüzü kullanarak, şiddet gören kadınlara yardım eli uzatıyoruz. Şiddet gören kadınlara şiddet anında bir umut ışığı yakmak için hayata geçirdiğimiz Vodafone 'Kırmızı Işık' uygulaması bugüne kadar 300 bine yakın kadın tarafından indirilmesi, uygulamamızın ne kadar önemli bir ihtiyaca çözüm olduğunun bir göstergesi. Uluslararası çapta birçok ödüle layık görülen ‘Kırmızı Işık’ uygulaması, bugün tüm dünyada kadına şiddete karşı bir çözüm olarak gösteriliyor. Ekonomik ve toplumsal kalkınmanın anahtarını elinde tutan kadınlarımıza gereken desteği vermeye devam edeceğiz."

Yorumlar