Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi

- Zirve kapsamında yapılacak üç ana oturumda, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamada Özel Sektörün Rolü", "Kadın Girişimciliği: Ekosistemin Parçası Olmak" ve "Kadın Neden Güçlendirilmeli?" konuları ele alınacak

Google Haberlere Abone ol
Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi

İSTANBUL (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek "Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi", 14 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, kadının ekonomi ve toplumda hak ettiği yeri alması, iş yaşamında cinsiyet eşitliğinin daha iyi seviyeye gelmesine katkıda bulunulması amacıyla TÜRKONFED tarafından bu yıl ilk kez "Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi" düzenlenecek.

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın (İDK) Komisyonu ev sahipliğinde, 14 Kasım'da İstanbul Conrad Otel'de gerçekleştirilecek zirvenin açılış konuşmalarını, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve İDK Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık yapacak.

Zirve kapsamında yapılacak üç ana oturumda, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamada Özel Sektörün Rolü", "Kadın Girişimciliği: Ekosistemin Parçası Olmak" ve "Kadın Neden Güçlendirilmeli?" konuları ele alınacak.

Zirveye ayrıca, iş ve sivil toplum dünyasından çok sayıda kadın yöneticinin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katılımı bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve İDK Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, ekonomik ve sosyal açıdan güçlü bir toplumun, ancak toplumun yarısını oluşturan kadınların yaşamın her alanı ve karar alma mekanizmalarında erkeklerle eşit etkinlik düzeyinde yer almalarıyla mümkün olabileceğini kaydetti.

Komisyon olarak, Türkiye'de kadının toplumdaki yerinin iyileştirilmesini amaçlayan tüm projelerin doğal paydaşı olduklarını vurgulayan Açık, "Kadın konusunda ulusal ve uluslararası bir kamuoyu oluşturacak içerikte planlanan bu zirveden elde edeceğimiz verilerin, devam edecek çalışmalarımız için önemli bir milat oluşturacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.


Yorumlar