Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü ihracat hedefini yükseltti

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü ihracat hedefini yükseltti

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nde yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, tek aday olarak girdiği seçimde dört yıllığına yeniden seçildi. Birliğin 2014 yılı tahmini gelir gider bütçesi 1 milyon 950 bin lira olarak karara bağlanırken Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) 2014 yılı gelir gider bütçesi ise 1 milyon 775 bin lira olarak kabul gördü.

Birlik Başkanı Kızıltan, yaptığı konuşmada STG ve Kanatlı Tanıtım Grubu (KTG)’nun ihracata katkılarından memnuniyet duyduklarını söyledi. STG’nin 2014 yılında 17, KTG’ninse 24 fuara katılacağını belirterek, “Sektör olarak 2013 yılını 2 milyar dolar ihracat rakamıyla tamamladık, 2014 yılında 2 milyar 350 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. 2023 yılı ihracat hedefimizi ise 3,5 milyar dolardan 4,5 milyar dolara çıkardık.” dedi.

İHRACAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Genel kurul toplantısında ayrıca 2013 yılında su ürünleri, kanatlı etleri, yumurta, süt ürünleri ve bal kategorilerinde ilk üçe giren 15 firma ödüllendirildi. Su ürünleri sektöründe en çok ihracat yaparak ödül almaya hak kazanan KLC Gıda Ürünleri İth. İhr. ve Tic. A.Ş. olurken ikinci Sürsan Su Ürünleri San. ve Tic. A.Ş., üçüncü ise Agromey Gıda ve Yem San. Tic. A.Ş. oldu. Kanatlı etleri grubunda S.M.S Gıda Sanayi İthalat İhracat ve Tic. A.Ş. birinci olurken Keskinoğlu İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti. ikinciliğe, Abalıoğlu Yem Soya ve Teks. San. A.Ş. üçüncülüğe hak kazandı. Yumurta grubunda Afyon Yumurta İth. İhr. ve Tic. A.Ş. birinci, Hisar Yumurta ve Nak. İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş. ikinci olurken Ekiz Tavukçuluk Tarım Ür. Yem San. ve Tic. A.Ş. üçüncülükle ödüllendirildi. Bal grubunda Turtaş İhracat ve İthalat A.Ş. birinci olmaya hak kazanırken Doğa Arı Ürünleri Gıda San. ve Tic. Ltd.Şti. ikinci, Manavlar Gıda San. ve Tic. Ltd.Şti. üçüncü oldu. Süt ürünleri grubunda birincilik ödülünü Yaşar Dış Ticaret A.Ş. alırken Yörsan Gıda Mam. San. ve Tic. A.Ş. ikincilik, Reha Süt Ürünleri San. ve Tic. Ltd.Şti. de üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanlığı’na, Sinan Kızıltan’ın temsilcisi olduğu KLC Gıda Ürünleri İth. İhr. ve Tic.A.Ş. seçilirken yönetim kurulu şu firmalardan oluştu: Afyon Yumurta İth. İhr. ve Tic. A.Ş., Agromey Gıda ve Yem San. Tic. A.Ş., Derya Tavukçuluk İşletmesi San. ve Tic. A.Ş., Ertuğ Balık Üretim Tesisi Gıda ve Tarım İşl. San. ve Tic. A.Ş., Ekiz Tavukçuluk Tarım Ür. Yem San. ve Tic. A.Ş., EGE NKM Gıda San. Tic. A.Ş., Keskinoğlu İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti., Kopuzmar Su Ürünleri San. ve Dış Tic. A.Ş., S.M.S. Gıda San. İth. İhracat ve Tic. A.Ş., Yaşar Dış Ticaret A.Ş. Denetim kurulunda da Yaşar Tavukçuluk ve Yem Sanayi Tic. Ltd. Şti., MNS Yumurta Hayvancılık ve Tarım Ür. San. ve Tic. Ltd. Şti., Özpekler İth. İhr. Su Ürün. San. ve Tic. Ltd. Şti. yer aldı. CİHAN

Yorumlar