STSO Başkan Yardımcısı Şahin'den Suudi misafirlere 'Samsun’u keşfedin' çağrısı

Suudi Arabistan’dan gelen iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyetin ziyaretinde konuşan Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, “Samsun, çok yönlü bir kent.

Google Haberlere Abone ol
STSO Başkan Yardımcısı Şahin'den Suudi misafirlere 'Samsun’u keşfedin' çağrısı

Suudi Arabistan’dan gelen iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyetin ziyaretinde konuşan Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, “Samsun, çok yönlü bir kent. Suudi Arabistanlı iş adamlarını kentimizi keşfetmeye ve yatırıma davet ediyoruz.” dedi.

Samsun'un doğal, kültürel ve turistik özelliklerini, ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak, turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Samsun’a gelen Suudi Arabistanlı iş adamları ve gazetecilerden oluşan 19 kişilik heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Suudi Arabistanlı heyeti, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya ağırladı.

Orta Karadeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsa başkanlıklarına yaptığı ziyaretlerden dolayı toplantıya katılamayan TOBB yönetim kurulu üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Samsun’un genel ekonomik durumu hakkında heyeti bilgilendirdi.

ŞAHİN: “ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Samsun’un; gerek konumu, gerekse sahip olduğu lojistik imkanları nedeniyle bölgenin en önemli kenti ve Türkiye’nin kuzeye açılan kapısı konumunda olduğunun altını çizen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, “2013 yılında Samsun’un, Suudi Arabistan’a ihracatı 3.5 milyon dolardır. Bunun da önemli bir kısmını makine, cihaz aksam ve parçaları, demir ve çelik oluşturmaktadır. Kentimizin ticaret ve sanayi üretimini teşvik etmek adına oda olarak projeler yürütüyoruz. Samsun çok yönlü bir kent. Sanayisi kadar önemli turistik varlıklarına da sahip. Yeni inşa edilen otellerle birlikte yatak kapasitemizi ve niteliğini önemli ölçüde artırdık. Valiliğimizce hazırlatılan turizm master planı neticesinde bu varlıkları en doğru şekilde değerlendirip, ekonomiye kazandıracağımıza inanıyoruz. Suudi Arabistan’la ticari ilişkilerimizi bundan sonra daha da geliştirmek için oda olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Sizleri, kentimizi keşfetmeye ve yatırıma davet ediyoruz.” dedi.

KATİPZADELER: SAMSUN’U ANLATACAĞIZ

Suudi Arabistanlı Heyetin Başkanı İşadamı Nejdet Katipzadeler ise Samsunlu iş adamlarını ülkelerine davet ederek, “Suudi Arabistan’da şu anda Türk malları çok zirvede. Gerek inşaat malzemeleri, gerekse mobilya ve otomobil yedek parçalarına çok büyük talep var. Samsun’da çok yönlü sanayi üretiminin olması güzel. Ben Samsun’a 1976 yılında gelmiştim. Şimdi geldiğimde ise bambaşka bir Samsun’la karşılaştım. Ticari bağlantıların kurulmasıyla Samsun’dan ülkemize daha çok ihracat yapılacağına inanıyorum. Tanıtım çok önemli. Samsunlu iş adamlarının, ülkemize gelerek ürettikleri ürünleri tanıtmalarında fayda var. Sizleri ülkemize gelerek ticaret yönünden daha sıkı ilişkiler kurmaya bekliyoruz. Biz, ülkemize gittiğimizde sizleri ve ürettiğiniz ürünleri iş adamlarımıza aktaracağız. İnşallah bundan sonra ciddi sanayici iş adamlarımızı Samsun’a getireceğiz.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

"AMAÇ, TÜRKİYE’NİN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK"

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Suudi Arabistan Basın Ataşesi Bahattin Akyön ise Suudi Arabistanlı basın mensuplarının Türkiye’yi daha iyi tanıtmak amacıyla bazı kentlere ziyaretler organize ettiklerini belirterek, “Ülkeleri birbirlerine yakınlaştıran üç tane unsur var. Bunlar ticaret, turizm ve basın. Buradaki arkadaşlarımız, Türkiye’nin güzelliklerini ülkelerine anlatıyorlar. Bu ziyaretin iki ülke arasındaki ticareti artıracağına inanıyorum.” diye konuştu.



CİHAN

Yorumlar