St. Petersburg Ekonomik Forumu’nda 4 milyar dolarlık anlaşma

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 22-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Ekonomik Forumu’nda 4 milyar dolar tutarında anlaşma imzalanması bekleniyor.Basına açıklama yapan St. Petersburg Valisi Georgi Poltavçenko, ekonomik forumda...

Google Haberlere Abone ol
St. Petersburg Ekonomik Forumu’nda 4 milyar dolarlık anlaşma

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 22-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Ekonomik Forumu’nda 4 milyar dolar tutarında anlaşma imzalanması bekleniyor.

Basına açıklama yapan St. Petersburg Valisi Georgi Poltavçenko, ekonomik forumda 15 civarında anlaşma imzalamayı planladıklarını söyledi. Anlaşmaların toplam tutarını söylemek için henüz erken olduğunu ifade eden Poltavçenko, “Yatırım komitesinin rakamlarına göre şehir bundan sonraki süreçte yaklaşık 130 milyar rublelik (3,7 milyar dolar) yatırım çekecek.” dedi.

St. Petersburg’da 240 hektarlık alan üzerine kurulması planlanan “Planetograd” adlı yerleşim merkezi için de İsrailli Morgal İnvestment’le memorandum anlaşması imzalanacağı bilgisini veren Vali, anlaşmanın toplam tutarının 102 milyar ruble (2,88 milyar dolar) olduğunu açıkladı.

KATILIMCI ŞİRKETLERİN YÜZDE 70’İ ABD VE AVRUPA’DAN

Amerikalı ve Avrupalı şirketlerin forumu boykot edecekleri iddialarını yalanlayan Rus vali, foruma katılan şirketlerin yüzde 70’inin ABD ve Avrupa’dan katılan şirketler olduğuna dikkat çekti. Poltavçenko, “Tarih, değerler ve çıkarlar arasındaki çatışmalarda Batılı insanların çoğunlukla çıkarları tercih ettiğini gösteriyor. Ve Rusya hala onlar için ilgi çekici bir partner.” şeklinde konuştu.

St. Petersburg’daki Lenexpo Fuar alanında gerçekleştirilecek olan Ekonomik Foruma bu yıl 62 ülkeden 109 resmi delegasyon katılacak. Vali Poltavçenko’nun verdiği bilgiye göre, Dünya’dan 146 büyük şirket ve 450 Rus şirketi temsilcisi, foruma katılacaklarını onayladı. Foruma ayrıca, 1500’ü gazeteci olmak üzere 6 bin 500 kişi katılacak.

1997 yılından bu yana gerçekleştirilen Ekonomik Forumda geçtiğimiz yıl 130 milyar rublelik (3,7 milyar dolar) anlaşma imzalanmıştı. Forum çerçevesinde, devlet başkanları arasında ikili görüşmeler, şirket toplantıları ve çeşitli konularda oturumlar yapılacak.

Türkiye’den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da foruma katılması bekleniyordu. Ancak Soma faciası nedeni ile ziyaretini iptal edebileceği belirtiliyor.

CİHAN

Yorumlar