Sporseverlerin yüzde 66’sı spor olaylarını sosyal medyadan takip ediyor

Dijital spor medyası şirketi Perform’un raporu Türkiye’de 22 milyon sporseverin yüzde 66’sının spor ile ilgili konuları sosyal medyadan takip ettiğini ortaya koyuyor.

Google Haberlere Abone ol
Sporseverlerin yüzde 66’sı spor olaylarını sosyal medyadan takip ediyor

Dijital spor medyası şirketi Perform’un raporu Türkiye’de 22 milyon sporseverin yüzde 66’sının spor ile ilgili konuları sosyal medyadan takip ettiğini ortaya koyuyor. ‘Küresel Spor Medyası Tüketim Raporu’na göre Türkiye’de üç sporseverden ikisin sosyal ağları kullanıyor. Bu anlamda en çok yararlanılan sosyal ağlar yüzde 80 Facebook, yüzde 67 YouTube ve yüzde 50 Twitter olarak sıralanıyor.


Spor takibine haftada 2,3 saat ayıran sporseverlerin yüzde 70’e yakını Facebook ya da Twitter’da minimum bir spor kulübünü, yüzde 53’ü sporcuyu büyütecine alıyor. Platformlarda sporla ilgili video izleyenlerin oranı ise yüzde 60’ı buluyor.

Raporda 2013 verilerinin yer aldığına işaret eden Perform Türkiye Genel Müdürü Emre Uğurlu, “Dolasıyla söz konusu oranların şu an daha büyük olduğunu beyan etmek mümkün. Sadece internet kullanıcısı olan 18 yaş üstü grubun dâhil edildiği raporun da ortaya koyduğu gibi sosyal medya ülkemizde sporseverler için önemli bir haber kaynağı durumunda bulunuyor. Araştırmaya dâhil olan 14 ülke içinde en yoğun sosyal medya kullanılan Türkiye’de sporseverler sosyal medyayı sadece taraftarı oldukları takımlarından haber almak için de kullanmıyorlar. Twitter, sporseverlerin sevdikleri sporcularla direkt iletişim kurmalarında çok önemli bir rol oynuyor.” dedi.

Perform’un raporu, en çok paylaşılanlara da ışık tutuyor. Spor kulüplerinin sosyal medya hesaplarında yer alan haberler yüzde 44 ile en çok paylaşılan olurken; sporcuların hesaplarında yer alan içeriğin paylaşılma oranı yüzde 42’yi, haber videolarının paylaşılma oranı ise yüzde 34’ü görüyor.
CİHAN

Yorumlar