'Son çeyreğin yatırım aracı açık ara hisse senedi olacak'

- Fon Yöneticileri Beklenti Anketi: - "Son çeyreğin yatırım aracı yine açık ara hisse senedi olacak" - "En iyi piyasa performansının da gelişmekte olan piyasalarda gerçekleşmesi bekleniyor"

Google Haberlere Abone ol
'Son çeyreğin yatırım aracı açık ara hisse senedi olacak'

İSTANBUL (AA) - Fon Yöneticileri Beklenti Anketi 4'üncü çeyrek sonuçlarına göre, son çeyreğin yatırım aracı hisse senedi olacak.

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneğinden (TKYD) yapılan açıklamaya göre, TKYD Kurumsal Yatırımcı dergisinin düzenlediği Fon Yöneticileri Beklenti Anketi'nin 4'üncü çeyrek sonuçları açıklandı.

TKYD üyelerinden 27 fon yöneticisinin katılımıyla 22-29 Eylül'de gerçekleştirilen ankete göre, yılın son çeyreğinde enflasyon, büyüme ve döviz kuru fon yöneticileri tarafından yakından takip edilecek.

ABD faiz artırım kararlarının yine en önemli belirleyici olduğu belirtilen rapora göre, son çeyreğin yatırım aracı yine açık ara hisse senedi olacak. En iyi piyasa performansının da gelişmekte olan piyasalarda gerçekleşmesi bekleniyor.

Fon yöneticileri son çeyrekte, hem altında hem de petrolde yükseliş öngörüyor. En iyi performans görülebilecek fon grupları ise hisse senedi, borçlanma araçları, değişken fonlar ve kıymetli madenler fonları olarak sıralandı.

Fon yöneticilerinin en cazip bulduğu yatırım aracı yılbaşından bu yana değişmedi. 4'üncü çeyrek anketi katılımcılarının yüzde 59’u en cazip yatırım aracı olarak hisse senedini seçerken, onu yüzde 15 ile altın izledi. Avro/dolar ise yüzde 4'te kaldı.


Yorumlar