Söke Un İngilizlere Satıldı

1963 yılından beri faliyet gösteren tarihi Türk şirketlerinden Söke Un, İngiliz Mediterra Capital Partners'a satıldı.

Google Haberlere Abone ol
Söke Un İngilizlere Satıldı

Söke Un hissedarları ile İngiliz menşeli kazanç fonu Mediterra Capital Partners I, LP'nin tamamen sahip bulunduğu MKU Un A.Ş. içinde Söke Un hisselerinin yüzde yüzünün satışı hakkında şekilde nihai satın alma sözleşmesi imzalandı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Şirket sebebi ile konuyla ilgili yapılan izahatda, 'Söke Un hissedarları ile İngiliz menşeli kazanç fonu Mediterra Capital Partners I, LP'nin tamamen sahip bulunduğu MKU Un A.Ş. içinde Söke Un hisselerinin yüzde yüzünün satışı hakkında şekilde nihai satın alma sözleşmesi imzalandı. Yapılan işleme ait Rekabet Kurumu başvurusu yapılmıştır. Taraflar işlemin önümüzdeki günlerde tamamlanabilmesi için çalışmaktadırlar. Mediterra, Söke Un markasının pazardaki canlı pozisyonuna ve 60 yılı aşkın süredir geliştirdiği üretim tecrübesine güvenmekte, bu sağlam temeller üstünde şirketin Mediterra'nın desteğiyle süratli bir gelişme yaşayacağına inanmaktadır. Bu süratli büyümenin sağlanabilmesi için kapasite yükselişı da dahil olmak üzere ayrıcalıklı stratejiler değerlendirilmektedir.

İşlemin tamamlanması şeklinde Söke Un'un var Ortak ve Genel Müdürü Seyda Akdurak, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerine devam edecektir' denildi.

SATIN ALAN FİRMA KİM?

Mediterra Capital Partners I, Türkiye'de kazanç yapmaya odaklanmış, 164 milyon euro sermayesi bulunan bir kazanç ortaklığıdır. Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD), Avrupa Yatırım Fonu (EIF), Dünya Bankası Grubu kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Hollanda Kalkınma Bankası (FMO) bu şeklinde uluslararası kurumsal yatırımcıların müşterek bulunduğu Mediterra Capital Partners I'e bununla birlikte Türk sanayici aileler ve girişimciler de kazanç yapmıştır. Türkiye'de Arzum Küçük Ev Aletleri, Logo Yazılım, Uğurlu Balık, Mikro Ödeme, Mobiliz, Netsis, ACP Sigorta Brokerliği ve Erna Sigorta Brokerliği şirketlerinde yatırımları bulunmaktadır.

Mediterra takımı 9 ayrıcalıklı ülkede 23 ayrıcalıklı şirketin İdare kurulunda vazife almış ve bu şirketlere yekün 2 milyar dolar yatırmıştır, Türkiye'de ise 10 firmaya 850 milyon doların üstünde kapital yatırımı yapmıştır.

Mediterra, Türkiye'de yerleşik ve bilhassa Anadolu'da etkinlik işaret eden yurtiçi tüketime ve ihracata odaklanan kuruluş ederi 25 milyon euro ile 250 milyon euro içinde değişen, gelişmekte bulunan orta ölçekli firmalara kazanç yapmaktadır. - İstanbulGÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar