Şoke Eden Haber: Devlet Milyonlarca Vatandaşını Borç Altına Soktu

Milyonlarca kişi Genel Sağlık Sigortası mağduru oldu. Borcu olanlara yapılan yapılandırma sayesinde SGK'nın yaptığı yanlışlar da gün yüzüne çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Şoke Eden Haber: Devlet Milyonlarca Vatandaşını Borç Altına Soktu

Karara göre; baylarda 25 bayanlarda ise ıslak sınırı yok. Ancak buna karşın milyonlarca şahıs SGK'ya borçlu görünüyor.

GSS NEDİR?

GSS yani en basit tanııyla sigorta olmayanlara devletin yaptığı sıhhat sigortası. 2012 yılında tahsil edilen kararla mecbur bir duruma getirilen GSS'ye gelir niteliğine oranla ödeme yapılıyor. Bunun için de bağlı olunan Kaymakamlıktan 'Gelir Testi' yaptırmak gerekiyor.

MEĞER YILLARDIR BORÇLUYMUŞUZ

Torba Yasa ile gelen borç yapılandırma bir gerçeği de ortaya çıkardı. SGK verilerine oranla milyonlarca şahıs borçlu fakat kimsenin bundan haberi yok. Herhangi bir bilgilendir sistemi bulunmayan SGK kimilerine 3 bin TL kimilerine 5 bin TL borç çıkardı. Hatta sigortalı çalıştığı zamanlarda borçlu çıkanlar bile var. Bu hatayı düzelmek için iş gene vatandaşa düşüyor. Bağlı bulunulan SGK'ya giderek borç gözüken çağa ilişkin itirazların olduğu belgeleri sunmak yeterli. Örn; 25 ıslak altı bey borçlu göründüğü devirde talebe ise bu borcu sildirebiliyor.(Kadınlarda ıslak sınırı yok)

2-3 GÜNLÜK BİLE BORCUNUZ ÇIKABİLİR

İş değiştirmek esnasında 1 hafta 10 gün işsiz ve sigortasız kalınabiliyor. SGK kimilerinde bu günleri bile adisyona katmış. Hatta baylarda mezuniyet tarihsel ile işe giriş tarihsel arasındaki devir de ciddi Yani 2-3 gündelik borcunuz bile çıkabilir. Borçlu olup olmadığınızı nternet üstünden öğrenebiliyorsunuz. Kişisel bilgilerinizle giriş yaptığınız sayfada borcun tümn detayları hangi aya ve yıla ilişkin olduğu, tutarı bunun şeklinde bilgiler yer alıyor.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ...

Borçlu gözükülen tarihlerde çalışıyorsanız bunu kanıtlamanız gerekiyor. Bağlı olduğunuz SGK'dan sildirme işlemini yapabiliyorsunuz.Ancak Şayet borçluysanız şuan sigortalı çalışsanız bile Kaymakamlık'tan gelir testi yaptırmak zorundasınız. Çünkü borcun tutarı yapılan gelir testine oranla belirleniyor.

BORCU ÇIKAN DERDİNİ TWETLEDİ

Max Payne ‏@nameisdantene borç girdiren bir ülkeyiz abi borç borç bir şey yapmadan hapse giren tek insan olursam şaşırmam gss fazla aşırı sakat bilmeden borç yazıyolar :D

RAMAZAN YILDIZ ‏@TURKRAMCO

Çankaya, Ankara Sn @memetsimsek GSS borcu arttı fakat ödeyeceğimiz parayı Dolara mı gömsek yükselir mi ? Zaten İİBF ye kadro vereceğin bulunmamakta yolumuza bakalım.

Ayşe Büşra ‏@aysebusraaa

SGK borç sorgulama ile prim borcu öğrenme: SGK borç sorgulama yardımı ile sigortalılar prim borçlarını basit bir...
Derman ‏@onurderman

Ssk'sını sgk'sını ogs'sini hgs'sini ötv'sini kdv'sini.. (Kaynak:Vatan)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar