Şok’a ait 196 franchise mağazanın sözleşmesini satın aldı

Ülker şirketlerinden Bizim Toptan, Şok Marketler’e ait 196 franchise mağazasının sözleşmelerini ve sabit değerlerini tüm hakları ile 30 milyon liraya satın aldı. Şirket, 5 senede franchise sisteminden yararlanarak iş ortağı sayısını...

Google Haberlere Abone ol
Şok’a ait 196 franchise mağazanın sözleşmesini satın aldı

Ülker şirketlerinden Bizim Toptan, Şok Marketler’e ait 196 franchise mağazasının sözleşmelerini ve sabit değerlerini tüm hakları ile 30 milyon liraya satın aldı. Şirket, 5 senede franchise sisteminden yararlanarak iş ortağı sayısını üç katına çıkarmayı hedefliyor. Böylelikle sistemin toplam iş hacminde payının yüzde 20’yi bulması öngörülüyor.

Bizim Toptan Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şirketin kanal bazlı büyümesini artırmak ve sürdürülebilir kılmak için bir süredir yeni iş planı üzerinde çalıştıklarına işaret ederken; “Çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Yeni iş planımızı Türkiye’nin gelişen perakende ve toptan sektörü dinamikleri çerçevesinde, dünyanın önde gelen organize toptancı şirketlerinin başarılı uygulamalarını inceledik ve kendimize bir model oluşturduk. Bugün planımızın önemli bir yapı taşı olarak değerlendirdiğimiz franchising faaliyetini kamuoyu ile paylaşmış bulunuyoruz.” dedi.

Organik büyüme ve satınalma alternatiflerini değerlendirdiklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

“İlk adım olarak, Şok Marketler’in franchising faaliyetlerinin satın alınmasına karar verildi. Söz konusu franchising faaliyetleri 196 mağazanın franchising sözleşmelerinin, bu sözleşmelerden kaynaklı tüm hak ve hukuklarının, iş gücünün ve mağazalar içinde yer alan sabit kıymetlerin devralınmasını içeriyor. Tüm bu alım için şirketimiz 30 milyon lira artı KDV’lik bir bedel ödeyecek.”

Bizim Toptan’ın satın alma gücünü franchiselerin saha güçleriyle birleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Yıldırım, şunları ifade etti:

“Yaygın ve fragmente bir yapıda olan perakende pazarındaki gelişmelere baktığımızda, süpermarket ve indirim marketlerinin payının arttığını görüyoruz. Sayıları binlerle ifade edilen bağımsız perakendeciler satın alma güçleri ve işletme sermayeleri kısıtlı olduğundan desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu alandaki ihtiyacı görerek, büyüme stratejileri çerçevesinde market kanalında franchising iş modelini uygulamaya almaya karar verdik. Bu modelde girişimciliklerini koruyacak olan iş ortaklarımız, sağlayacağımız faydalarla rekabet güçlerini artırma imkanı bulacaklar.’’

CİHAN

Yorumlar