SOCAR'ın tahvilleri kamuoyuna tanıtıldı

- SOCAR Başkanı Abdullayev: - "Tahvillerin tedavül süresi 5 yıl olacak ve yıllık yüzde 5 kazanç getirecek. Tahvillerimiz her tür vergiden muaftır. İstenilen zaman tahvilleri geri almaya teminat veriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
SOCAR'ın tahvilleri kamuoyuna tanıtıldı

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR), ihracını gerçekleştirmeye hazırlandığı tahviller törenle kamuoyuna tanıtıldı.

SOCAR'ın yeni binasında yapılan törene SOCAR Başkanı Rövnak Abdullayev, Ekonomik Reformlardan Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Natig Amirov, Milli Meclis Ekonomi Politikaları Komitesi Başkanı Ziyad Sametzade, Mali Piyasaları Denetleme Kurulu Başkanı Rufat Aslanlı, ASAN Hizmet Başkanı İnam Kerimov ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Abdullayev, SOCAR olarak yerel ve uluslararası mali piyasalardaki yerlerini daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

Dış piyasalarda kazandıkları tecrübeyi ülke içi mali piyasaların gelişmesine katkı sağlamak için paylaşmak niyetinde olduklarını vurgulayan Abdullayev, bununla hem SOCAR'ın mali kanallarını çeşitlendirmek hem de vatandaşlara alternatif yatırım olanakları sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Artık vatandaşların SOCAR'ın gelirlerinden doğrudan pay elde etmesinin mümkün olacağını söyleyen Abdullayev, "20 Eylül'den itibaren toplam değeri 100 milyon dolar olan 100 bin adet SOCAR tahvilini satışa çıkartacağız. Tahvillerin tedavül süresi 5 yıl olacak ve yıllık yüzde 5 kazanç getirecek. Tahvillerimiz her tür vergiden muaftır. İstenilen zaman tahvilleri geri almaya teminat veriyoruz. Tahvilleri sadece Azerbaycan vatandaşları ve yerel şirketler alabilecek" bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Amirov da SOCAR tahvillerinin satışa çıkarılmasının ülkenin mali piyasalarının gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

SOCAR'ın vatandaşlar için tahvil arz ederek toplumsal denetime de açık olduğunu gösterdiğini ifade eden Amirov, tahvillerin yeteri kadar gelirli olduğunu kaydetti.

Tahvillerin şimdilik 3 yıl süreyle vergiden muaf olduğunu bildiren Amirov, hükümetin bu muafiyeti süresiz uzatmayı düşündüğünü bildirdi.

SOCAR tahvilleriyle ilgili tanıtım filminin gösterildiği tören, yetkililerin sembolik tahvil senedini imzalamasıyla sona erdi.


Yorumlar