Smartcon 2016 İstanbul Zirvesi

- Yenilikçi ve yüksek teknoloji odaklı start-up ekosisteminin paydaşlarını bir araya getiren ve Akbank'ın katkılarıyla gerçekleşen zirvede geleceğin yenilikçi iş modelleri buluştu

Google Haberlere Abone ol
Smartcon 2016 İstanbul Zirvesi

İSTANBUL (AA) - Yenilikçi ve yüksek teknoloji odaklı start-up ekosisteminin paydaşlarını bir araya getiren Smartcon 2016 İstanbul Zirvesi Akbank'ın katkılarıyla gerçekleşti. Zirvede geleceğin yenilikçi iş modelleri buluştu.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Smartcon ve Analytics Center'ın ev sahipliği yaptığı etkinlikte Türkiye'de girişimcilik alanının gelişmesi ve ilerlemesi için atılması gereken adımlar tartışıldı.

Büyük veri, ileri analitik, yapay zeka ve IoT gibi yenilikçi teknolojilere de odaklanılan zirvede, Türkiye'de girişimcilik alanının gelişmesi ve ilerlemesi için atılması gereken adımlar tartışıldı, yatırımcılık yapan ve rehberlik eden, alanında uzman aktörlerle tanışıldı ve girişimcilere verilen destekler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Ayrıca, düzenlenen Start-up Day yarışmasında 14 finalistin hazırladıkları sunumlara yer verildi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Zorlu, zirvede konuşmacı olarak yer aldı ve inovasyonun gelişmesi ve yaygınlaşması sürecinde start-up'ların önemine değinerek, büyük kurumlarla start-up'ların birbirini tamamlayıcı yönlerine ve uyumlu çalışabilme yöntemlerine ışık tuttu.

Etkinlikte konuşan Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, müşterilerinin, kendileri için büyük yenilikler içeren teknolojik yeniliklerini her geçen gün daha çok kullandığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de ilk kez API altyapısını programcıların hizmetine açan banka olarak, en yeni uygulamaları ilk olarak müşterilerimizin deneyimlemelerini sağlamaya dönük çalışmalarımıza bir yenisini eklemiş olduk. Bu atılımımız ile teknolojide ulaştığımız ileri seviyeleri, müşterilerimize bankacılık hizmetlerini en avantajlı şekilde ulaştırmak için devreye almaya devam edeceğiz. 'FinTech' denilen ve finans ile teknolojiyi birleştiren yeni şirketler, geçen yıl küresel ölçekte 15 milyar doların üzerinde yatırım alarak hızla kendilerine yer açmaya başladı. Akbank olarak bunları sektörümüzdeki yeni oluşumlardan ziyade bankaların işini kolaylaştıran, stratejik iş birliği yapılabilecek şirketler olarak görüyoruz."

Oğuz şöyle devam etti:

"Banka olarak teknolojinin hızla geliştiği bu dünyada önceliklerimizi çok uzun zaman önce belirledik. Akbank olarak inanıyoruz ki; FinTech'leri, köklü banka çalışanları ile yeni mezun, teknoloji dahileri birlikte yaratıyor. Biz de esnek, hızlı ve proaktif bir şekilde tüm Akbanklılar ile birlikte birçok yeniliği kendi içimizde üretebiliyoruz. Bu nedenle Akbank olarak tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, birçok yeni teknolojiyi hızlı bir şekilde müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz. Klasik anlamda devam ettiğimiz, alışılmış büyük firmalarla gerçekleştirdiğimiz uzun süreli işbirliklerimizin yanı sıra, artan oranda 'FinTech'lerle de çalışıyoruz."

Yorumlar