Slovenya Milli Günü Resepsiyonu

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: - "1,2 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmimizin daha da artırılması konusunda yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz" - Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Jukıc: - İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve siyasi diyaloglar ilerleme gösteriyor. Bizler, Türkiye'yi Avrupalı bir ortak olarak görüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Slovenya Milli Günü Resepsiyonu

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu Eş Başkanı olarak ülkeler arasındaki ticareti geliştirmekten sorumlu olduğunu belirterek, "1,2 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmimizin daha da artırılması konusunda, yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Bakan Çelik, Atlı Otel'de gerçekleştirilen "Slovenya Milli Günü" resepsiyonuna katıldı.

Türkiye ve Slovenya arasındaki anlayışa dayalı karşılıklı ilişkilerin 2011 yılından bu yana stratejik ortaklık seviyesinde devam ettiğini belirten Çelik, bu çerçevede Slovenya'nın, Türkiye'nin AB üyeliğine güçlü desteği için teşekkür etti.

Çelik, Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu Eş Başkanı olarak ülkeler arasındaki ticareti geliştirmekten sorumlu olduğunu belirterek, "1,2 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmimizin daha da arttırılması konusunda yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Başta tarım olmak üzere birçok alanda Slovenya ile ilişkilerin geliştirilebileceğine işaret eden Çelik, sıcak ilişkilerin ekonomik alanda da meyvelerini vermesini diledi. İki ülke arasındaki dostluğun ebedi kalmasını temenni eden Çelik, Slovenya'nın milli gününü kutladı.

- "Türkiye Avrupalı bir ortak"

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Igor Jukıc de Slovenya'nın hem AB hem de NATO üyesi olduğunu belirterek, ülkesinin uluslararası toplumdaki değişikliklere uyum sağladığını söyledi.

Ülkeler arası ortaklık ve dirayete ihtiyaç duydukları zor bir dönemden geçtiklerini anlatan Jukıc, "Türkiye ile ilişkilerimiz istikrarlı bir biçimde gelişiyor. Günümüzde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve siyasi diyaloglar ilerleme gösteriyor. Bizler, Türkiye'yi Avrupalı bir ortak olarak görüyor ve Avrupa'nın ortak geleceğini gözetiyoruz." ifadelerini kullandı.

Jukıc, Slovenya ve Türkiye arasındaki iletişim ağının gelişmesi için yapılması gerekenler olduğunu da belirtti.

Yorumlar