Siyasi Endişeler Dolara Yeni Rekor Yaptırdı

Dolar/TL, güçlü dolar ve ekonomi yönetimine dair endişelerle 2.54'ü geçti.

Google Haberlere Abone ol
Siyasi Endişeler Dolara Yeni Rekor Yaptırdı

Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11 senenin zirvesine yakın seyretmesi ve iktisat yönetimine dair süren endişelerle güne yükselişle başladı. Gece 2,5395'e yükselerek tarihsel zirvesini yenileyen kur, güne zirveye yakın seviyelerde başladı. Dolar bugün de 2,54'ü geçti.

11 YILIN ZİRVESİNDE

Dolar, altı mühim nakit biriminden oluşan sepet karşısında 11 senenin zirvesine yakın seviyelerde seyrini sürdürürken, yatırımcılar ABD'de açıklanacak veriler ve nakit politikasının ne yönde evrildiğine dair ipuçları için ECB'nin yarınki nema kararına odaklanıyor.

SİYASİ ENDİŞELER ETKİLİ

Ekonmistler bilhassa C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın nema politikalarını eleştirmesi ve ekonominin iki mühim adı Ali Babacan ve Erdem Başçı'yı gaye saha sözlerinin ekonomik dengeleri sarstığı görüşünde.

YABANCI YATIRIMCI BORSADAN ÇIKIYOR

Ülkedeki politik çalkantılar yabancı yatırımcıyıda etkiledi. Borsa verilerine göre son çağda ciddi bir yabancı çıkışı var. Ellerindeki kazanç araçlarını nakite döndükleri özelliklede doları seçtikleri gelen bilgiler arasında.

FAİZLER DESTEKLİYOR

Dolar endeksi dün gördüğü Eylül 2003'ten bu güne en yüksek seviye bulunan 95.570'ten art gelmesine karşılık, ABD piyasaları kapanışına göre yüzde 0.1 artıda 95.451 düzeyinde bulunuyor. Yılın başından bu güne yüzde 5.7 yükselen dolar endeksini, öteki gelişen memleket ekonomilere nazaran ABD ekonomisinin daha seri büyümesi ve ABD'de görece daha yüksek bulunan faizler destekliyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Yatırımcılar Fed'in nema artırımlarına sene ortasında mı olmadan daha ileri bir sürede mı yapacağına dair belirsizlik nedeni ile doları yukarı yönlü etkileyecek unsurların azaldığını belirtiyorlar. Uzmanlar bugün yayımlanacak ABD ISM hizmetler ve ADP hususi istihdam verilerinin ile Cuma günkü ziraat dışı istihdam verisi öncesinde dolara cihet verebileceğini belirtiyorlar.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar