Sivas Et Kombinası'nda "ilk kesim" töreni (2)

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: - "17 milyarlık ihracatımız var, bunu 40 milyara çıkaracağız. Nasıl çıkaracağız? Sizler çalışacaksınız, biz sizlere destek vereceğiz. İl, ilçe müdürlük binalarında oturarak olmaz, dairede oturmak, evrakla uğraşmak yok, hepimiz arazide, tarlada olacağız" - "Çiftçi tarımın, tarım ise yarınımızın teminatıdır. Bu topraklar bize şehitlerimizin emaneti. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz toprağı ekeceğiz, dikeceğiz ve biçeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Sivas Et Kombinası'nda "ilk kesim" töreni (2)

SİVAS (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "17 milyarlık ihracatımız var, bunu 40 milyara çıkaracağız. Nasıl çıkaracağız? Sizler çalışacaksınız, biz sizlere destek vereceğiz. İl, ilçe müdürlük binalarında oturarak olmaz, dairede oturmak, evrakla uğraşmak yok, hepimiz arazide, tarlada olacağız." dedi.

Çelik, Sivas Et Kombinası'nda gerçekleştirilen "ilk kesim" ve "Genç Çiftçi Projesi" kapsamındaki hayvan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve zor bir süreçten geçildiğini belirtti.

Bu coğrafyada yaşanan olaylar nedeniyle çok kan ve gözyaşının aktığını, akmaya da devam ettiğini vurgulayan Bakan Çelik, Türkiye'nin bu olayların masa başında çözülemeyeceğini dünyaya haykırdığını ve haykırmaya da devam edeceğini kaydetti.

Türkiye'nin gür sesini yükselttiğini, bunun için de birlik ve beraberliğe ihtiyaç bulunduğunu, önemli ve stratejik bir sektör olan tarımın Türkiye için bir tercih değil, zorunluluk olduğuna işaret eden Çelik, "Ahırlarda, ağıllarda, tarlada, bağda bahçede çapayla meşgul olanlar, üretenler, siz başımızın tacısınız." diye konuştu.

Tarımda kalkınma olmadan hiçbir alanda kalkınma gerçekleşmeyeceğini olmayacağını kaydeden Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Tarım ayakta değilse, sizin ayakta kalmanız mümkün değil. Onun için tarımın öneminin her gün arttığını bilerek çalışmalarımızı ona göre sürdürmemiz gerekiyor. Topraklar azalıyor, iklimler değişiyor, nüfus artıyor bu nedenle tarım son derece önemli. Toprağımızın kıymetini iyi bilmek, onu korumak ve sahip çıkmak zorundayız."

"147 milyar liralık tarımsal hasılamız var, bunu 150 milyar dolara çıkaracağız." diyen Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"17 milyarlık ihracatımız var, bunu 40 milyara çıkaracağız. Nasıl çıkaracağız? Sizler çalışacaksınız biz sizlere destek vereceğiz. İl, ilçe müdürlük binalarında oturarak olmaz, dairede oturmak, evrakla uğraşmak yok, hepimiz arazide, tarlada olacağız. Bu büyük hedefleri gerçekleştirmek için 'Milli Tarım' projesini açıkladık. Bu kapsamda Türkiye'yi 941 havzaya böldük, hangi havzada ne ekilecek, ne ekilmesi lazım bunları tek tek inceledik. Tarımsal hasılayı da doğru yerde doğru ürünü ekerek, yükselteceğiz. Bugüne kadar çok destekler verdik ama yeni destek modelimizin artık havza bazlı olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. Gübrede ciddi indirimler oldu. Ama esas yaptığımız her seçim döneminde malzeme olarak kullanılan mazotla ilgili tartışmalardı. Çok şükür hükümet olarak değerlendirdik artık mazotun yarısını çiftçimiz yarısını da devletimiz, Bakanlığımız karşılayacak."

Bakan Çelik, sulama, hayvancılık gibi alanlarda da yapılması planlanan çalışmalara değinerek, "Mera için yasal düzenleme yapıyoruz. Kim hayvancılık yaparsa merayı onlar kullanacaklar. Ama meraları bırakmak yok. 'Ben hayvancılık yapıyorum' diyen herkese mera tahsisini gerçekleştireceğiz. Düve, damızlık koç ve teke merkezleri kuracağız." dedi.

Bu yıl 15 bin kişiye hibe desteği sağlanacağını, bunun 11 binlik kısmının hayvancılık ile ilgili olduğunu aktaran Çelik, "Çiftçi tarımın, tarım ise yarınımızın teminatıdır. Bu topraklar bize şehitlerimizin emaneti. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz toprağı ekeceğiz, dikeceğiz ve biçeceğiz. Milletin ekmeğini büyütmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Yeri zamanı geldiğinde ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanması için gerekirse de bu vatan için öleceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül ve diğer protokol üyeleri, hibe desteği alanlara belgelerini verdi.

Bakanlar Çelik ve Yılmaz, daha sonra "ilk kesim" töreni için kurdele kesti.

(Bitti)

Yorumlar