Şirketlerden hisse geri alım kararı

- SPK'nın dün yayımladığı hisse geri alım düzenlemesinin ardından bugün 13 şirket, hisselerini geri alacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Şirketlerden hisse geri alım kararı

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) dün hisse geri alımıyla ilgili yaptığı düzenlemenin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık şirketler, ardı ardına hisse geri alım kararı aldı.

Şirketler, hisse geri alımına ilişkin özel durum açıklamalarını Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) duyurdu.

Bugün saat 16.30 itibarıyla; Net Holding AŞ, Net Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ, Borusan Yatırım ve Pazarlama AŞ, BİM Birleşik Mağazalar AŞ, Transtürk Holding AŞ, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme AŞ, Denge Yatırım Holding AŞ, Güler Yatırım Holding AŞ, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ, AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri AŞ ile Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret AŞ hisse geri alımı yapacağını bildirdi.


- SPK'dan şirketlere limitsiz hisse geri alım imkanı


SPK, dün yürürlükte bir geri alım programı olan ya da olmayan halka açık şirketlerin, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebileceğini açıklamıştı.

Açıklamada, "Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak yürürlükte bir geri alım programı olmayan halka açık şirketlerimiz, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebilecektir. Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak geri alım programı yürüten halka açık şirketlerimiz, özel durum açıklaması yapmak ve yetkili organlarını bilgilendirmek suretiyle herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebilecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar