Sinek avlayan havaalanının umudu THY

Almanya'da yaklaşık 6 ay önce açılan Kassel-Calden havalimanında işler durma noktasına geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sinek avlayan havaalanının umudu THY

Almanya'da yaklaşık 6 ay önce açılan Kassel-Calden havalimanında işler durma noktasına geldi. Havalimanı yönetimi, Türk Hava Yolları’nın bahar aylarından itibaren buraya uçmayı planladığını belirterek, diğer havayolu şirketlerinin de THY’yi izleyeceğini umuyor.

Almanya’nın Hessen eyaletinde yaklaşık 6 ay önce hizmete giren Kassel-Calden havalimanı bugünlerde sinek avlıyor.

Frankfurt’un 200 km kuzeyindeki Kassel-Calden havalimanı, 140 kadar çalışanın bir kısmını zorunlu izne gönderirken, bazılarını ise uzmanlık alanı olmayan işlerde istihdam ediyor.

Havalimanı Yöneticisi Maria Anna Muller, bu konuda örnek verirken, “İtfaiye görevlilerimiz yapacak bir iş olmadığı için etraftaki çimleri biçiyorlar.” şeklinde konuşuyor.

Spiegel Online’da yer alan habere göre, Muller bu yıl sonunda yaklaşık 6,6 milyon Euro zarar edeceklerini tahmin ediyor. Havaalanı 270 milyon Euro’ya mal olmuştu.

Almanya genelinde alay konusu olduklarını belirten havalimanı yöneticisi, işlerin bahar aylarından itibaren yeniden düzelmesini bekliyor.

Halihazırda birkaç özel jet ve iki küçük havayolu şirketinin burayı kullandığını belirten yetkili, ümitlerini Türk Hava Yolları’na bağladıklarını belirtiyor.

Muller’e göre, bahar aylarından itibaren Kassel-Calden havalimanından uçmayı planlayan THY, böylelikle diğer büyük havayolu şirketlerinin de burayı tercih etmesini sağlayacak.

Sıkıntılı günlerin atlatılacağı ümidini taşıyan havalimanı yöneticisi, kötü bir başlangıç yaptılarını düşünüyor, ancak işlerin gelecekte düzeleceğini tahmin ediyor. CİHAN

Yorumlar