Şimşek: Yolsuzlukla mücadeleye ilave çaba gerekiyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin yolsuzlukla mücadelede geldiği noktayı yeterli bulmadı. Yolsuzlukla mücadelede ilave çabanın gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Türkiye daha iyisini hak ediyor." dedi. Dünya Bankası'nca düzenlenenen...

Google Haberlere Abone ol
Şimşek: Yolsuzlukla mücadeleye ilave çaba gerekiyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin yolsuzlukla mücadelede geldiği noktayı yeterli bulmadı. Yolsuzlukla mücadelede ilave çabanın gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Türkiye daha iyisini hak ediyor." dedi.

Dünya Bankası'nca düzenlenenen 'Türkiye Kamu Maliyesi İncelemesi, Geçiş Halindeki Türkiye' konulu konferasta konuşan Bakan Şimşek, Yolsuzlukla Mücadele Endeksi verilerine göre; Türkiye’nin 2002 yılında 102 ülke içinde 65’inci sıradayken, 2013 yılında 177 ülke arasında 53’üncü sıraya gerilediğini belirterek, "Türkiye yolsuzlukla mücadelede önemli mesafe kat etti." dedi. Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı Endeksine göre de arzulanan bir seviyenin yakalanamadığını belirten Şimşek, Türkiye’nin 189 ülke arasında 60’uncu sırada olduğunu aktardı.

Şimşek, ne Yolsuzlukla Mücadele Algı Endeksi’nde ne de Rekabet Gücü Endeksi’nde ne de Dünya Yapma Kolaylığı Endeksi’nde Türkiye’nin geldiği noktayı yeterli bulmadıklarını dile getirerek, "Mutlaka ve mutlaka ilave çaba, reformlar gerekiyor. Türkiye daha iyisini hak ediyor. Bunu yapacak siyasi iradeye sahiptir." ifadelerini kullandı. Türkiye’de çalışma çağındaki nüfusun hızla arttığını da kaydeden Şimşek, Türkiye için bunun ilave büyüme potansiyeli olduğunu anlattı. Reform yapılması gereken birçok alanın olduğunu vurgulayan Şimşek, uzun vadeli hedeflerle ilgili de şunları anlattı:

"Kurumların kalitesini daha da arttıracağız. Beşeri sermayenin kalitesinin daha da arttıracağız. Alt yapıya daha çok önem vereceğiz. Katma değeri arttırmak için Ar-Ge’ye yatırım yapacağız, dar boğazı arttırmak için daha ciddi odaklanacağız. Sermaye planlarımızı geliştireceğiz. Kayıt dışılıkla mücadele güçlü bir şekilde devam edecek. Bölgesel kalkınmışlığı sağlayacağız. Enerjideki dar boğazı aşmak için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanacağız." CİHAN

Yorumlar