Şimşek: Milli Piyango ihalesi çok soru ve yoğunluk nedeniyle ertelendi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Piyango’nun özelleştirilmesi konusunda yapılan ertelemenin iki nedene bağlı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Şimşek: Milli Piyango ihalesi çok soru ve yoğunluk nedeniyle ertelendi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Piyango’nun özelleştirilmesi konusunda yapılan ertelemenin iki nedene bağlı olduğunu söyledi. İhaleye girecek firmaların fiyat belirleme açısından sundukları 200’ün üzerindeki soruya Özelleştirme İdaresi ve Milli Piyango yetkilileri tarafından cevap verilmesi gerektiğini belirten Şimşek, ayrıca Nisan – Mayıs aylarında yapısal reformlar daha yoğun olduğu için özelleştirmeyi ileri bir tarihe bıraktıklarını kaydetti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katma Değer Vergisi’ndeki yeni uygulamayı paylaştı. Bakanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Bakan Şimşek, basın mensuplarının gündemle ilgili sorunlarını da cevapladı.

Milli Piyango’nun özelleştirilmesinin ileri bir tarihe bırakılması konusunda değerlendirmede bulunan Şimşek, bu konunun iki sebebi olduğunu söyledi. Şimşek, “Birincisi, bu yeterlilik için teknik sürecinde veri odası var. Veri odasında çalışmalar yapılır. İlgi gösteren firmalar tarafından 200’ün üzerinde soru sorulmuş. Bunun için Özelleştirme İdaresi ve Milli Piyango yetkilileri ortak cevap üretecekler. Bu 200 soruya cevap üretilmesi, bu ihaleye olan ilgi ve doğru fiyatlama açısından önemli bir unsur olduğu için bu konu bana iletilince bu yönde bir adım attık. Nisan-Mayıs aylarında bizim yapısal reform ağırlıklı özelleştirmeler daha yoğun. Yani Nisan-Mayıs ayında özellikle elektrik üretim tesislerinin, limanların özelleştirilmesinin yoğun olduğu bir dönem. Bu anlamda da elimizi rahatlatan bir adım.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, konunun altında başka nedenler aranmaması gerektiğini belirtti, hedeflerinin bütün özelleştirmeleri doğru zamanda ve şartlarda gerçekleştirme olduğunu kaydetti.

Hazine garantileri konusunun karmaşık bir konu olduğunu belirten Bakan Şimşek şöyle devam etti: “Ben bu konuyu Hazine Müsteşarımızla görüştüm. Onlar da çok yakında bir açıklama yapacaktır. Kamuyu bilgilendirici bir açıklama yapacakları için bununla ilgili yorum ve değerlendirme yapmamı beklemeyin.”

CİHAN

Yorumlar