Şiddete uğrayan kadınlara ‘cep’ yardımı

İletişim şirketi Vodafone Türkiye, kadına yönelik şiddete karşı Kırmızı Işık uygulamasına hayat verdi.

Google Haberlere Abone ol
Şiddete uğrayan kadınlara ‘cep’ yardımı

İletişim şirketi Vodafone Türkiye, kadına yönelik şiddete karşı Kırmızı Işık uygulamasına hayat verdi. Uygulama ile kadınlar, şiddete uğradığı anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına haber verebiliyor.

Kırmızı Işık, acil durumlarda ulaşılacak 3 numaranın tek tuşla kaydedilmesini mümkün kılıyor. Ayrıca Salla&Uyar komutu ile telefonun sallanmasına, kayıtlı numaralara ileti ve konumun ‘Acil SMS’ olarak gönderilmesine olanak tanıyor. Alo 183, 155 Polis İmdat, Ambulans ve Jandarma telefonlarının tek tuş ile aranmasına imkân veren uygulamada kadına en yakın ASPB Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi adresleri, başvurabileceği kurumlar ve haklar yer alıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Kırmızı Işık ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Ekonomik ve sosyal kalkınmanın itici gücü olan telekom sektörü ve veriye anında erişim imkânı ile mobil iletişimi, toplumsal dinamikleri, hayatları kökünden etkiliyor. Bu konuda bir dünya devinin iştiraki olarak bizim sorumluluğumuz ise mobil iletişimin gücünü ülkemizde daha fazla birey için erişilebilir kılmak, sosyal inovasyon alanında örnek olacak atılımlarda bulunmak.

Ticari faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal yatırımlarımızla da toplumumuzun ilerlemesine, hayatını daha iyi yapmaya katkıda bulunma misyonuyla adım atıyoruz. Başka bir deyişle mobil ile inovatif çarelerle sosyal dönüşüme olumlu katkıda bulunuyoruz. Kadının sosyal ve ekonomik statüsünü artıran faaliyetlerden daha fazlasına ihtiyacı olduğunun da bilincindeyiz. Vodafone olarak kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğuna inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz dijital bağlantı döneminde bu olguyla mevcut yöntemlerle birlikte yeni ve inovatif enstrümanlar ortaya koyarak mücadele etmek son derece önemli. Vodafone Türkiye olarak sadece mahkemelerin uygun gördüğü kadınlar haricinde ihtiyacı olan tüm kadınlar için kadına şiddetin durdurulmasında etkili olacağına inandığımız Kırmızı Işık uygulamasına hayat verdik.”

CİHAN

Yorumlar