Sibel Karabıyık BİAD'ın Afrikaya ihracat yapan ilk kadın üyesi oldu

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD) üyesi Sibel Karabıyık, TUSKON'un organize ettiği "Türkiye Afrika Kadın Girişimciler Ticaret Köprüsü" organizasyonunda Afrika'ya ihracat yapan ilk kadın üye oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sibel Karabıyık BİAD'ın Afrikaya ihracat yapan ilk kadın üyesi oldu

Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD) üyesi Sibel Karabıyık, TUSKON'un organize ettiği "Türkiye Afrika Kadın Girişimciler Ticaret Köprüsü" organizasyonunda Afrika'ya ihracat yapan ilk kadın üye oldu. Organizasyonda 21 ülkeden toplam 40 iş görüşmesi yapan Wellmop Temizlik Ürünleri sahibi Karabıyık, yanında götürdüğü bütün ürünleri satarken çok sayıda sipariş de aldı.

WOW Convention Center'de düzenlenen organizasyonda konuşan Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Erasmus Mwencha, Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkilere dikkat çekti. TUSKON ile Afrika Birliği arasında "İş ve Yatırım Konseyi" anlaşması imzalanırken ikili görüşmelerde Afrikalı yatırımcılar, Türk iş kadınlarıyla verimli iş görüşmeleri yaptı. Şehri daha fazla iş kadınıyla temsil etmek istediklerini belirten Balıkesir İş Kadınları Komisyonu Başkanı Ünzile Temel ise, "Ancak zirve ilk defa yapıldığından olacak ki Balıkesir'den fazla bir katılım olmadı. Diğer illerden daha fazla katılım gerçekleşti. Oradaki kadınların ürün tanıtma gayretlerini, satış yaparken ortaya koydukları performansları gösteriyor ki kadınlarımız, ticarette de daha aktif olarak rol almak istiyor. Buraya katılan tüm girişimcilerimiz, birçok ülkelerle ön anlaşmalar yaptılar. Burada olmamız bile ufkumuzu açmak ve ilerideki iş planlarımız için faydalı oldu. Daha geniş bir pencereden iş dünyasına bakabilme fırsatı bulduk. Buraya gelen hiçbir şekilde kaybetmez, ben de birçok ülkeyle ön anlaşmalar yaptım." değerlendirmesinde bulundu.

21 ÜLKEYLE TOPLAM 40 İŞ GÖRÜŞMESİ YAPTI

BİAD üyesi ve Welmop Temizlik Ürünleri sahibi Sibel Karabıyık, organizasyonun kendisi için son derece önemli olduğunu söyledi. Ürünlerinin Türkiye'ye dağıtımının bölge bayileri tarafından yapıldığını ifade ederek, "Yurtdışı pazarına açılmayı da planlıyorduk. Bu zirve bizim için bir fırsat oldu. Ürünlerimizin ne kadar çok talep edileceğini burada gördük. Kendi yanımda getirdiğim ürünlerin hepsi burada satıldı. Afrika'ya bir konteyner sipariş aldık. Birçok firma ürünlerimizden, numunelerimizden aldı, diğer ülkelerle ön anlaşmalar yaptık." dedi. Afrikalı iş kadınlarıyla samimi bir ortamda görüşmeler yaptıklarını da aktaran Karabıyık, "Buradaki katılanlar, herkes çok samimi ve sıcak insanlar. Birçok dostluklar kazandım, bu dostlukları da burada hayata geçirdiğimize inanıyorum." diye konuştu. BİAD üyesi olarak Afrika'ya ihracat yapan ilk kadın üye olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, organizasyon boyunca aralarında Gana, Gine, Cezayir, Mısır, Tanzanya, Zimbabwe, Zambiya, Benin, Burkino Faso, Fas ve Togo'nun bulunduğu 21 ülkeden toplam 40 iş görüşmesi yaptığı bilgisini verdi. Bu görüşmeler sonucunda Gana'dan sipariş aldığını kaydetti.

Organizasyonu değerlendiren BİAD Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Onat da ikili iş görüşmelerinden bekledikleri verimi aldıklarına dikkat çekerek, "Organizasyon çok mükemmel oldu. Af­ri­ka­'da­ki Türk okul­la­rın­dan me­zun olup buradaki üniversitelerde öğrenim gören ve ço­ğun­luğu kız­lar­dan olu­şan öğrencilerimiz, iş ka­dın­la­rı­na ter­cü­man­lık yap­tı. Ayrıca 18-19 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde inşaat, mobilya yapı malzemeleri ve ilgili makineler hakkında düzenlenecek olan 20.Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü'ne üyelerimizi geniş bir katılımla bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar