Shopping Fest'in üçünçüsü 6 Haziran’da başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Ticaret Odası tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Alışveriş Festivali (Shopping Fest), 6 Haziran Cuma günü başlayacak. 29 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek festivalin tanıtımı için...

Google Haberlere Abone ol
Shopping Fest'in üçünçüsü 6 Haziran’da başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Ticaret Odası tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Alışveriş Festivali (Shopping Fest), 6 Haziran Cuma günü başlayacak.

29 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek festivalin tanıtımı için Sheraton Otel’de toplantı düzenlendi. Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkanvekili Nail Çimen, ATO Başkanı Salih Bezci ile Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan ve çok sayıda sivil toplum örgütü ve sektör temsilcisinin katıldığı toplantıda festivalin içeriği hakkında genel bilgiler verildi.

'EN ÇOK ÇİÇEK DİKİMİ' REKOR DENEMESİ YAPILACAK

Festivalin bu yıl 4 ayak üzerine kurulduğu bilgisini veren Organizasyon Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan, “Birincisi herkese ulaşabileceğimiz etkinlikler ve konferanslar. İkincisi medya planlaması ve Ankara’nın daha fazla tanıtımı. Üçüncüsü hediye çekilişleri. Dördüncüsü de dış turizm konaklama ve ulaşım konusundaki planlama.” dedi.

Bu yıl sektörler arası bir yarış beklediklerini dile getiren Tavşan, defileler, sokak gösterileri, konserlerin yanı sıra festival kapsamında Guinness Rekorlar Kitabı’na aday iki deneme yapacaklarını açıkladı. Yüksel Tavşan, “Büyükşehir belediyemizin yapımını sürdürdüğü Ankapark’ta en çok çiçek dikimini gerçekleştireceğiz. Bir diğeri de 2.5 kilometre pasta çalışması olacak.” bilgisini verdi.

Sosyal sorumluluk projelerine de yer vereceklerini anlatan Tavşan, eğlencenin ise her zaman ön planda olacağını kaydetti. Ankara’nın arkeolojik kazı alanı Gordion’a özel bir önem verdiklerini bildiren Tavşan, tarihi bölgenin tanıtımı için Amerikalı 350 bilim adamı ve eşinin Ankara’ya geleceğini kaydetti.

BEZCİ: FESTİVAL BÜTÇESİ 25 MİLYON LİRA

ATO Başkanı Salih Bezci, festivalin 6-29 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceği bilgisini verdi. Geçen iki festival hakkında rakamsal bilgiler aktararak ulaşılan başarıya dikkat çeken Bezci, bir soru üzerine festival bütçesinin, ATO’nun ayırdığı 12.5 milyon lira ve aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi’nin ayırdığı 12.5 milyon lira ile toplam 25 milyon lira olduğunu açıkladı.

CİHAN

Yorumlar