"Sheraton, Türkiye'ye ve ekonomisine güveniyor"

- Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Genel Müdürü Metin: - "80 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Sheraton Grand İstanbul Ataşehir, Sheraton'ın en üst segmentteki 25 otelinden birisi" - "Otelimiz, Sheraton oteller zincirini bünyesinde bulunduran Starwood Grubunun Türkiye'ye, Türk ekonomisine, iş dünyasına ve turizmine çok güvendiğinin en güzel örneği. Bunu kendileri de söylüyor" - "Halihazırda İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi haline getirilmesi amacıyla devlet tarafından desteklenen, 2,5 milyon metrekare inşaat alanına yayılmış projenin 2018'de tamamlanmasıyla Ataşehir Türkiye'de finansın kalbi olacak. Bu sebeple bu yatırımı buraya yaptık"

Google Haberlere Abone ol
"Sheraton, Türkiye'ye ve ekonomisine güveniyor"

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Genel Müdürü Soner Metin, 80 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen otellerinin, Sheraton'ın en üst segmentteki 25 otelinden birisi olduğunu belirterek, "Otelimiz, Sheraton oteller zincirini bünyesinde bulunduran Starwood Grubunun Türkiye'ye, Türk ekonomisine, iş dünyasına ve turizmine çok güvendiğinin en güzel örneği. Bunu kendileri de söylüyor." dedi.

Metin, Cevahir Yapı tarafından, Sheraton oteller zincirini bünyesinde barındıran Starwood Grubu ile yapılan anlaşma doğrultusunda, İstanbul'un finans merkezi olarak yükselişini sürdüren Ataşehir'de inşa edilen Sheraton Grand İstanbul Ataşehir ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ataşehir'de devlet desteğiyle sıfırdan planlanarak İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin oluşturulduğunu dile getiren Metin, yatırımların bu bölgeye yoğunlaştığını söyledi.

Metin, bölgede özellikle iş dünyasına yönelik inşa edilen otelin açılmasının lokasyon açısından çok doğu olduğunu kaydederek, "Bunu özellikle Starwood Grubu ile 2013'te yaptığımız görüşmede yetkililer de söyledi." diye konuştu.

80 milyon dolarlık yatırımla 30 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulan 27 katlı otelde 165 oda, 24 süit oda, bir adet kral dairesi bulunduğunu ifade eden Metin, otelin 1000 metrekarelik teras alanına, 184 metrekare kolonsuz balo salonuna ve 13 farklı boyutlarda toplantı salonlarına sahip olduğu bilgisini verdi.

Metin, otelin havuz, fitness, spa gibi hizmetlerinden de bahsederek, binanın enerji tasarruflu ve çevreci olması açısından yapılanları anlattı.


- "Otel binamız akıllı bina, enerji tasarruflu ve çevreci"


Metin, "Binanın enerji tasarruflu ve çevreci olabilmesi için çok emek sarf ettik ve maddi kaynak ayırdık. Bina akıllı bir bina. Otelimizdeki her noktadan kullandığımız enerjiyi ölçebiliyoruz. Odalarımızda sensörlerimiz mevcut. Misafirlerimizin ne zaman odada, ne zaman oda dışında olduğunu kontrol edebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Enerji verimliliğini sürdürebilmek için otelde akıllı teknolojiler kullandıklarını belirten Metin, bu sayede karbon salınımını minimuma indirdiklerini aktardı.

Metin, misafirin konforunu bozmadan maksimum tasarruf yapmayı amaçladıklarını, bu kapsamda otelin her noktasında istedikleri iklimlendirmeyi yapabildiklerini, yüzde 35 tasarruf amaçladıklarını anlattı.

İş otelinde İnternet'in büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Metin, bu yüzden 2 farklı servis sağlayıcıdan İnternet hizmeti aldıklarını, konuklara kesintisiz ve hızlı İnternet sunduklarını söyledi.

Metin, "Toplantı odalarında 5 bin cihaz aynı anda İnternet'e girebilecek." dedi.


- "Starwood Türkiye'ye, Türk ekonomisine güveniyor"


Metin, Cevahir Yapının, otel yatırımı için kavşak bir nokta isteği ile projenin burada geliştirildiğine işaret ederek, bölgenin çevre yolları ve köprülere yakın olmasına ek olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na sadece 26 kilometre uzaklıkta bulunduğunu, Marmaray ve Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın buraya ulaşımı kolaylaştırdığını vurguladı.

Finans merkezi çerçevesinde Ataşehir'e yatırımın çok önemli olduğunu, burada yaşayanların tüketim alışkanlıklarının belli bir seviyenin çok üstüne çıktığını dile getiren Metin, bu nedenle Ataşehir'de büyük bir potansiyel görerek bu yatırıma giriştiklerini belirtti.

Metin, otel için blok satın alındıktan sonra Cevahir Yapı yetkililerinin Sheraton oteller zincirini bünyesinde bulunduran Starwood Grubu yetkilileriyle görüşmeye başladığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu Yakası'nda henüz bir Sheraton oteli olmadığı için Starwood yetkilileri de bunu ciddi bir fırsat olarak gördü. Lokasyonumuzun da doğru olduğunu, yaptığı araştırmalarla gördü ve buranın kurulması için imzalar atıldı. Starwood Grubu yetkilileri, Türkiye'ye çok güveniyor. Turizmde kısa süreli yaşanan olumsuzlukların orta vadede yok olacağını ve turizmin, Türkiye'nin gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğini düşünüyor. Planlamaları, projeleri buna göre yapıyor. Starwood Oteller Grubu Türkiye Bölge Direktörü Sabine Dorn da belirtti; Starwood Türkiye'ye, Türk ekonomisine, iş dünyasına ve turizmine güveniyor. Bunun en güzel örneği de biziz.

Ataşehir Anadolu Yakası'nın yükselen yıldızı. Kamu bankaları, büyük şirketler, ticari işletmeler, ofis ve konutlarla sürekli gelişmeye devam eden dinamik yapısıyla İstanbul'un en önemli iş ve ticaret merkezlerinden biri konumunda. Halihazırda ulusal finans merkezimiz olan İstanbul'un, uluslararası bir finans merkezine getirilmesi amacıyla devlet tarafından desteklenen, 2,5 milyon metrekare inşaat alanına yayılmış bir proje olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin 2018'de tamamlanmasıyla da Ataşehir, Türkiye'de finans merkezinin kalbi olacak. Bir merkez haline gelecek. Bu sebeple bu yatırımı buraya yaptık. Ataşehir bölgesinin bize büyük getirisi olacak. Burası, devlet desteğiyle sıfırdan finans merkezi haline getirildi. Otelimizin de bölgeye ve İstanbul'a büyü katkısı olacak."

- "Dünyanın en üst segmentteki 25 Shereton'dan biriyiz"


Metin, hafta içi ağırlıklı olarak iş için seyahat eden ya da iş toplantısı veya etkinliği düzenleyen konuklara yönelik konaklama, kongre ve seminer ağırlıklı bir hizmet vermeyi planladıklarını, hafta sonu ise türlü etkinlikler, özel programlar ve cazip sunumlarla iş dünyası dışındaki müşteri kitlesini kazanmaya çalışacaklarını anlattı.

Otelde kullanılan malzemelerin büyük çoğunluğunun ithal olduğunu ve alanındaki en kaliteli ürünlerin kullanıldığını dile getiren Metin, şöyle devam etti:

"Bu yüzden Shreraton yetkilileri otelimizi en üst segmentte konumlandırdı.Biz de kabul ettik. Bu, Sheraton'ın hem bize hem de mal sahibine güvenini teyit ediyor. Sheraton'ın dünyada sadece 25 ülkede 'grand' segmentinde oteli var. Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Asya. Biz dünyadaki 25 Sheraton Grand'dan biriyiz ama bu segmentte açılan ilk oteliz. Diğerleri restorasyonlar geçirdikten sonra bu seviyeye yükselmiş. Otelimizi üst kalitede hizmet ve olanaklar sunan, misafir memnuniyeti odaklı bir iş ve toplantı oteli olarak konumlandırıyoruz."

Metin, şu anda otellerine ilginin giderek arttığını, hafta içi doluluk oranının Türkiye ortalamasının üzerine, yüzde 70'lere ulaştığını kaydederek, hafta sonu düşen doluluk oranını ise çeşitli paketlerle artırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar