SGK: Emekli aylıkları yüzde 5,7 zamlı ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), emekli aylıklarının Temmuz-Aralık döneminde yüzde 5,7 oranında arttırılarak ödeneceğini açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) ‘Emekli Aylık Artışları’ na ilişkin yazılı...

Google Haberlere Abone ol
SGK: Emekli aylıkları yüzde 5,7 zamlı ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), emekli aylıklarının Temmuz-Aralık döneminde yüzde 5,7 oranında arttırılarak ödeneceğini açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) ‘Emekli Aylık Artışları’ na ilişkin yazılı açıklama yaptı. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 55’inci maddesinde gelir ve aylıkların, her yılın Ocak ve Temmuz ödeme tarihlerinden geçerli olmak üzere düzenlendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bir önceki altı aylık döneme göre Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı kadar artırılarak belirleneceği öngörülmüştür. TÜİK tarafından 2014 yılı Ocak-Haziran dönemine ilişkin TÜFE artış oranının yüzde 5,7 olarak açıklandı. Gelir ve aylıklar 2014/Temmuz-Aralık ödeme döneminde yüzde 5,7 oranında artırılarak ödenecektir. Ocak ayında yapılan yüzde 3,27 oranındaki artışla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelir ve aylıklarına 2014 yılında yapılan artış oranı yüzde 9,16 olarak gerçekleşmiştir."

CİHAN

Yorumlar