Seven Hill iflas bayrağını çekti!

Tekstil sektörünün öncü firmalarından olan Seven Hill hakkında mahkeme iflas kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Seven Hill iflas bayrağını çekti!

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, dosyayı yürüten Bakırköy Ticaret Mahkemesi 13 Eylül 2013’te şirketi iflas erteleme kapsamına aldı. Alınan bu kararla şirket alacaklılarına karşı korumaya alınmış oldu. Mahkeme şirket yönetimine kayyum atadı. İflas erteleme süreci sürerken karar ayırt edildi. Yargıtay şirket için verdiği iflas erteleme kararından vazgeçti. Şirket avukatlarının süreyi uzatma talebi reddedildi. Kayyum heyeti de şirketin geleceği hakkında olumlu bir proje ortaya koyamayınca şirketin iflası gündeme geldi.

İKİ ŞİRKETE İFLAS KARARI

Bakırköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi geçtiğimiz ay 22 Nisan günü Beş Yıldız Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi Ticaret A.Ş. ve Özbek Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. hakkında iflas kararı aldı.

HESAPLARI BLOKE EDİLDİ

Beş Yıldız Tekstil ve Özbek Tekstil Konfeksiyon’un ortaklarından baba Bektaş Özbek, bir şirketin yaptığı icra takibi sonrası banka hesaplarının bloke edilmesi sebebiyle intihar girişimine kalkışmıştı.

SevenHill sektöre ne zaman başladı

Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Sevenhill, 1998 senesinde İstanbul’da tekstilci Bektaş Özbek tarafından kuruldu. İngilizce ‘’yedi’’ anlamına gelen Seven olarak okunan marka adının yanlış okumasından dolayı adı Seven Hill olarak değiştirilmiştir. Kuruluşundan itibaren yetişkinliklere yönelik üretim yapan firma 2001 yılından sonra çocuk giyimine de üretime başlamıştır.

Yorumlar