SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tezel:

- "Süt tüketiminde henüz istenilen seviyede değiliz. Daha uzun ve sağlıklı yaşam için daha çok süt tüketmeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tezel:

ANKARA (AA) - Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, "Süt tüketiminde henüz istenilen seviyede değiliz. Daha uzun ve sağlıklı yaşam için daha çok süt tüketmeliyiz." dedi.

SETBİR'in düzenlediği iftar programında konuşan Tezel, ulusal ve uluslararası düzeyde temsil görevini en etkin şekilde yerine getirerek, Türkiye et ve süt sektörünün sesi olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Dünyadaki çiğ sütün yüzde 2,3'ünü, Avrupa'dakinin ise yüzde 11,5'ini Türkiye'nin ürettiğini belirten Tezel, "Süt tüketiminde henüz istenilen seviyede değiliz. Daha uzun ve sağlıklı yaşam için daha çok süt tüketmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası arenada Türkiye et ile süt sektörünün doğru ve etkin tanıtımını yapmanın önemini vurgulayan Tezel, "Et ve süt regülasyonları başta olmak üzere ilgili gıda mevzuatı hakkında üyelerimizi ve sektörü bilgilendirmek için çabalıyoruz." diye konuştu.

Kayıt dışılıkla mücadele ettiklerini dile getiren Tezel, tüketicinin beslenme ve sağlık konusunda yanlış yönlendirilmesine engel olabilmek için çalıştıklarını kaydetti.

Yorumlar