Sera gazı emisyonunu çıkardı

Betek Boya, faaliyet yürüttüğü alanlarda sera gazı envanteri oluşturdu.Şirket, 2013’te İSO 14064-1 standardına göre hesapladığı ‘Sera Gazı Emisyon Raporu’nu akredite kurum olarak Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) doğrulattı.Betek...

Google Haberlere Abone ol
Sera gazı emisyonunu çıkardı

Betek Boya, faaliyet yürüttüğü alanlarda sera gazı envanteri oluşturdu.

Şirket, 2013’te İSO 14064-1 standardına göre hesapladığı ‘Sera Gazı Emisyon Raporu’nu akredite kurum olarak Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) doğrulattı.

Betek Boya, Gebze’de iki fabrikasını, Kayseri fabrikasını ve 12 bölge müdürlüğü’nün karbon ayak izini hesap kapsamına aldı. Geçen sene tamamlanan ‘Sera Gazı Emisyon Raporu’2014’te TSE tarafından ‘makul güven seviyesinde’ olarak yorumlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de enerjinin yüzde 37’si binalarda, yüzde 32’si sanayide, yüzde 20’si ulaşımda ve yüzde 11’i tarımda kullanılıyor. Bu çerçevede toplam enerji tüketiminde binalardan sonra ikinci en büyük pay sanayi sektöründe sera gazı emisyonlarını kısmak için harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da enerjinin yoğun olarak tüketildiği çimento, demir - çelik, cam gibi sektörleri öncelikli olmak üzere sera gazı emisyon raporu uygulamasını başlattı. Biz her ne kadar üretim faaliyetlerimizde enerjiyi yoğun olarak kullanmasak da gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak adına ‘Sera Gazı Emisyon Raporu’ muzu hazırladık ve doğrulattık. Bundan sonra da her yıl düzenli olarak Enerji Yönetim Sistemi hedeflerimiz doğrultusunda enerjiyi olabildiğince verimli kullanıp sera gazı emisyonunu mümkün olan en düşük seviyelere düşürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Sera gazlarının zararlı etkilerini azaltmak için yapılacak en etkili çözümün, binalarda ısı yalıtımı yapmaktan geçtiğini de aktaran Dindoruk, “Betek olarak enerji tasarrufunda en önemli kalemlerden biri olan ısı yalıtımını ülkemizin gelişimi ile bütünleşen bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarla da Betek Boya çatısı altında bulunan tüm yalıtım ürünlerimizle 2003 – 2013 arasında ülkemizin 2,9 milyon ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı salımı tasarruf etmesini sağladık. Bu rakamlara baktığımızda da ısı yalıtımın sera gazı salınımında ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. “ dedi.

CİHAN

Yorumlar