Şenol Şankaya, Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nun yönetiminde

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünü, dünyanın en büyük federasyonlarından biri olan Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nda (IAF) 2.

Google Haberlere Abone ol
Şenol Şankaya, Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nun yönetiminde

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünü, dünyanın en büyük federasyonlarından biri olan Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nda (IAF) 2. kez temsil edecek.

    Şankaya, Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nun (IAF–International Apparel Federation) yönetim kuruluna ikici kez seçildi. Aynı zamanda Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı olan Şankaya, Türk hazır giyim sektörünü uluslararası boyutta temsil etmeye devam edecek.

    Şankaya, 1976 yılında Amerikalı, Avrupalı ve Japonyalı bir grup hazır giyim sanayicisi tarafından kurulan ve halen dünyanın en büyük federasyonlarından biri olan IAF’ta Hasan Arat ve Umut Oran’dan sonra 2010 yılında yönetim kurulunda Türkiye’yi temsil etmişti.

    IAF’ın yönetim kuruluna ikinci kez seçilmesini değerlendiren Şankaya, şunları ifade etti: “Yeşim Tekstil olarak bugüne kadar ‘Dünya için üretiyoruz’ sloganıyla dünya markaları için üretim yaparak, uluslararası arenada ülkemizi temsil ettik. IAF’ta ikinci kez aldığım bu görevle Türk hazır giyim sektörünü temsil etmeye devam etmekten büyük gurur duyuyorum. Türkiye hazır giyimde dünyanın en büyük tedarikçi ülkelerinden biri olarak uluslararası arenada tekstil ve hazır giyim alanında karar verici bir noktadadır. Ülkemiz aynı zamanda IAF, ITMF, EURATEX gibi sektörümüzü temsil eden uluslararası organizasyonlarda global bir oyuncu olarak yerini almış bu konuda liderliğe oynayan ülkelerden biridir. Üretim kapasitesi ve dünyadaki toplam hazır giyim ihracatında önemli bir oyuncu olan Türkiye’yi küresel arenada ve IAF’ta en iyi şekilde temsil etmek en büyük hedefim. Bu doğrultuda toplantılarda edindiğim bilgileri de buradaki meslekdaşlarımla paylaşarak Türkiye’nin hazır giyim sektöründeki rekabet gücünü arttırmak için üzerime düşenleri yapacağım.”

    Dünya genelinde birçok ülkeden üyesi olan IAF, hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmalara yön vermek ve bilgilendirmek amacıyla çeşitli kongreler, toplantılar düzenleyerek, sektörel raporlar yayınlıyor. CİHAN

Yorumlar