Semt pazarlarını İranlılardan sonra Hintli ve Pakistanlı turistler canlandırdı

Avrupa'da yaşayan Pakistan ve Hindistanlılar, tatil yapmada Antalya'yı tercih ediyor. Başta İngiltere, Almanya ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Pakistan ve Hindistanlılar, bahar döneminde tatillerini İspanya, Yunanistan ve İtalya yerine Türkiye'de yapıy.

Google Haberlere Abone ol
Semt pazarlarını İranlılardan sonra Hintli ve Pakistanlı turistler canlandırdı

Avrupa'da yaşayan Pakistan ve Hindistanlılar, tatil yapmada Antalya'yı tercih ediyor. Başta İngiltere, Almanya ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Pakistan ve Hindistanlılar, bahar döneminde tatillerini İspanya, Yunanistan ve İtalya yerine Türkiye'de yapıyor. Türkiye'ye gelen Hintli turist sayısı 8 yılda 14 bin 700'den 72 bine ulaştı. Hintli ve Pakistanlı turistler, tatil yapmada Türkiye'de birinci sırada Antalya, ikinci sırada İstanbul, üçüncü sırada Muğla ve dördüncü sırada İzmir tercih ediyor.

Zengin Hintli ve Pakistanlı turistler, beş yıldızlı otellerde tatil yaparken, orta gelir grupları apart (müstakil) otelleri tercih ediyor. Hintli ve Pakistanlılar, tatil yapmada İskandinav ülke turistleri gibi ailecek tatil yapmayı seviyor. Pakistan ve Hintlilerin Türkiye'de ortalama tatil süreleri 8, tatil yaptıkları sürece ortalama harcamaları ise 750 ABD Doları olduğu belirtiliyor. Geçen yıl 850 bin Hintli ve Pakistanlı'nın dünyanın 12 ülkesinde tatil yaptığı ifade edildi.

Dünyada, Pakistan ve Hintli turizmde öncü Le Passage to India Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, yaptığı açıklamada, geçen yıl Türkiye'ye 72 bin Hintli turist getirdiklerini, bu sene bu rakamı 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Hintli turistlerin, Türkiye'de en fazla merak ettiği yerlerin başında Antalya, İstanbul, ardından İzmir Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kent ile Antalya'da bulunan tarihi ören yerleri olduğunu belirten Bhatnagar, Antalya bölgesine Avrupa ülkelerinden en fazla Pakistan ve Hindistanlı turistin bahar ve sonbaharda tatile geldiğini kaydetti.

Hintli ve Pakistanlıların sıcak ve nemli havada tatil yapmayı sevmediğini belirten Bhatnagar, "Antalya'ya getirdiğimiz Pakistan ve Hintli turistleri kültür, tarih ve arkeoloji turizmine yönelik yapıyoruz. Pakistan ve Hintli turistler UNESCO kapsamındaki tarihi ören yerlerin ziyaretine özel önem veriyor. Çünkü Hindistan ve Pakistan'da 28 UNESCO korumasında antik şehir var. Antalya bölgesinde Side Antik Kent, Myra, Termessos ve Xanthos ziyaretlerine ilgi fazla. En fazla ilgi de UNESCO koruması altında olduğu için Xanthos." dedi.

Antalya'ya tatile gelen Hintli ve Pakistanlı turistlerin büyük alışveriş merkezileri yanı sıra semt pazarlarında da alışveriş yapmayı sevdiğini belirten Bhatnar, bu bağlamda Manavgat'ta kurulan uluslararası 2 pazara yoğun ilgi gösterdiklerini kaydetti. Hintli ve Pakistanlıların Manavgat semt pazarlarında genelde giysi ve el örmesi örtüler aldıklarını belirten Bhatnar, bölgeye genelde aktif sezonda genç Hintlilerin geldiğini kaydetti.

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan da bölgede pazarlarda turist hareketliliğinin 15 Nisan'da itibaren başlayacağını söyledi. Pazarlarda Avrupalı turistlerin yanı sıra son 15 gündür İran, Hintli ve Pakistanlı turistlerin oluşturmaya başladığını belirten Doğan, bölge pazarlarında ve konaklama turist canlılığını Alman, Avrupa, Rusya ve İskandinav ülke vatandaşlarının olduğunu kaydetti.




CİHAN

Yorumlar