Sektöre rekabet geldi, elektrik faturalarında yüzde 10 indirim

Enerji sektörünün öncü üretim şirketlerinden BİS Enerji çatısı altında faaliyet gösteren BİSEN Elektrik, elektrik faturalarında yüzde 10 indirim imkanı sunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Sektöre rekabet geldi, elektrik faturalarında yüzde 10 indirim

Enerji sektörünün öncü üretim şirketlerinden BİS Enerji çatısı altında faaliyet gösteren BİSEN Elektrik, elektrik faturalarında yüzde 10 indirim imkanı sunuyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağlanan serbest tüketicilik hakkı bu yıl meskenlere de açıldı. Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Bölge Yayın Temsilciliğini ziyaret eden BİSEN Elektrik İcra Kurulu Başkanı C. Mesut Alparslan, sanayi kuruluşları ve ticarethanelerin 12 yıldır elektriği indirimli kullandığını dile getirdi. Yeni düzenlemeyle vatandaşların da hem elektrik tüketirken, hem de bayilik sistemine girerek kazanacağı müjdesini verdi.

FATURA ÜZERİNDEN YÜZDE 10 İNDİRİM

BİSEN Elektrik A.Ş.'nin sağladığı en önemli avantajın vatandaşa sunulacak indirim olduğunu dile getiren Alparslan, EPDK tarafından yayınlanan ve farklı fiyat politikaları uygulanabilen Ulusal Tarifeler üzerinden, tüketiciye sözleşmede belirtilen indirim oranının sabit olarak uygulanacağını kaydetti.
Meskenlere tanınan serbest tüketicilik hakkının tüketicinin cebini korumakla birlikte aynı zamanda, tüketicilere yıllık yaklaşık 1.3 Milyar TL tasarruf ettireceğini belirten Alparslan, şu bilgileri verdi: “Serbest tüketici olmak için gereken tüketim limiti 2003 yılında yıllık 9 milyon Kwh iken şu anda bu limit yıllık 4500 Kwh’a düşürüldü. Bu da ayda ödediğiniz elektrik faturası ortalama 133 TL ve üzerinde ise siz bir serbest tüketicisiniz anlamına geliyor. Bu limit, önümüzdeki yıllarda tamamen kaldırılacak ve her tüketici, elektriğini istediği şirketten tedarik edebilecek. Yeni düzenleme ile serbest tüketici olan vatandaşlar faturaları üzerinden yüzde 10’a varan indirim kazanabilecekler. Serbest tüketici olma limiti kaldırıldığında ise sağlanan indirim miktarı sayesinde ülke ekonomisine yılda yaklaşık 1.3 Milyar TL katkı sağlanabilecek. BİSEN Elektrik olarak biz de ülke ekonomisine ikinci yılın sonunda 43 Milyon TL gibi önemli bir ekonomik kazanım sağlayacağız.”

"ŞİRKET DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN EKSPRA PARA ALMIYORUZ"

Şirket değiştirme sırasında herhangi bir para almadıklarını ve ayrılmak isteyenin de 2 ayda ayrılabildiğini vurgulayan Alparslan, BİSEN Elektrik’e geçmek isteyenlerin sayaç değişikliği gibi yeni dertleri olmayacağını, dilekçe yazıp imzalamalarının yeterli olduğunu ifade etti. Müşterilerinin kendilerini denetlemesini istediklerinin altını çizen Alparslan, bu denetimin de şeffaf faturalarla olacağını kaydetti. Elektrik ticaretinde serbest tüketici limiti düştükçe rekabetin kızıştığına dikkat çeken Alparslan, bölgesel elektrik dağıtım şirketlerinin ayak dirediğini dile getirdi.

"UZUN VADELİ SÖZLEŞMELERDEN KAÇINILMALI"

Sahadaki perakende satış şirketlerinin ellerindeki aboneleri kaçırmamak için abonelere uzun vadeli anlaşmalar yaptığını hatırlatan Alparslan, şu uyarıda bulundu: "Aboneler ile böyle avantajlı bir ekonomiden faydalanmalarını engelleyici iki ve daha fazla senelik sözleşmeler imzalayan dağıtım şirketleri, bu uygulama ile tüketicilerin önümüzdeki dönemde limitlerin sıfırlanması ile kazanacakları indirimin önünü kesmektedirler. Bunu yaparken de sayaç yenileme veya yüzde 3’ü geçmeyen indirimler gibi vaatler ile aboneleri kazanmaya çalışan dağıtım şirketleri, uzun vadede tüketicilerin aleyhine olacak uygulamalara gitmektedir. Biz bu noktada tüketicilerin önlerine getirilen sözleşmeleri dikkatle okumalarını, bu tür uzun vadeli sözleşmelere imza atmamalarını ve kendilerine sunulan indirim oranlarına çok dikkat etmelerini öneriyoruz."
CİHAN

Yorumlar