SEDAŞ'tan kaçak elektrikle mücadele açıklaması

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), "Kaçak Elektrikle İlgili Bilgilendirme ve Bilinçlendirme" projesi kapsamında kayıp kaçak oranını düşürmeyi...

Google Haberlere Abone ol
SEDAŞ'tan kaçak elektrikle mücadele açıklaması
ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), "Kaçak Elektrikle İlgili Bilgilendirme ve Bilinçlendirme" projesi kapsamında kayıp kaçak oranını düşürmeyi ve 1,6 milyon elektrik kullanıcısını bilinçlendirmeyi hedefliyor.
SEDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu projeyle Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki yaklaşık 1,6 milyon abonenin bilgilendirileceği belirtildi.
Şirket çalışanları tarafından abonelere kaçak elektrik kullanımına yönelik broşürlerin dağıtılacağı ifade edilen açıklamada, broşürlerde, elektrik satış sözleşmesi imzalamadan elektrik kullanılmaması ve SEDAŞ tarafından kesilen elektriğin, şirketin izni dışında bağlanmaması gerektiği konularında bilgilendirmelere yer verileceği kaydedildi.
Proje kapsamında, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ile Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'deki Elektrik Teknisyenleri Odalarının yönetimlerinin yanı sıra STK'lar, muhtarlıklar ve üniversitelerle de iş birliği yapılacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, elektrik bağlantısının dağıtım şirketinin sorumluluğunda olduğunu belirtti.
Kaçak elektrik kullanımına ilişkin SEDAŞ'ın yasal yükümlülüklerine değinen Güven, "Bu durumlarda kaçak/usulsüz elektrik tespit tutanağı düzenlenmekte ve yapılan tüketim, kullanıcısına, birim fiyatın 1,5 katı ile çarpılarak fatura edilmektedir. Projeyi hayata geçirmekteki amacımız, elektrik kullanıcılarını, bu konularda detaylı olarak bilgilendirmektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar