Seçimin ardından piyasalarda son durum

13 yıl aranın ardından tek parti iktidarının sona erdiği seçimin ardından tüm gözler piyasalarda son durumda. Piyasanın hükümet senaryoları netleşinceye dek dalganabileceği belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol
Seçimin ardından piyasalarda son durum


Hiçbir partinin tek başına iktidar olarak çıkamadığı seçimlerin sonrasında gelen lira geriledi ve yeni haftaya dolar ve dolar 2.80 liranın, euro da 3.10 liranın üzerine çıktı. Borsa da güne sert düşüşle başladı.
Yeni hükümetin kurulmasına ilişkin belirsizliğin etkisiyle dolar 2.8003 lira ile yeni tarihi zirvesine çıkarken, euro da 3.1076 lirayı gördü ve yarı yarıya bu iki para biriminden oluşan döviz sepetinin değeri de tarihinde ilk kez 2.9539 düzeyine çıktı.

LİRA GERİLEDİ, BORSA SERT DÜŞÜŞLE AÇILDI
Hiçbir partinin tek başına iktidar olarak çıkamadığı seçimlerin ardından dolar 2.80 liranın, euro da 3.11 liranın üzerine çıkarken, borsa da güne sert düşüşle başladı.
Yeni hükümetin kurulmasına ilişkin belirsizliğin etkisiyle hisse senedi fiyatları ilk açılışta yüzde 8.15 gibi büyük oranda geriledi.
Dolar 2.8080 lira ile yeni tarihi zirvesine çıkarken, euro da 3.1162 lirayı gördü ve yarı yarıya bu iki para biriminden oluşan döviz sepetinin değeri de tarihinde ilk kez 2.9615 düzeyine çıktı.
Piyasalar, Türkiye'nin bir koalisyon ya da azınlık hükümeti ile mi yola devam edeceği yoksa erken seçime mi gideceğini yakından izliyor.
Piyasa analistleri, liranın hızlı değer yitirmesinde en önemli etkenin, seçimlerin ardından çıkan belirsizlik olduğuna işaret ediyor.
Buna göre, bir koalisyon kurulmasına ilişkin adımların atılmaya başlamasıyla piyasalardaki satış baskısı da kalkabilir.





Yorumlar