Schmid’den yenilenebilir Bavyera enerji fonu formülüne destek

Almanya'nın Bavyera eyaleti Ekonomi Bakanı Ilse Aigner’in (CSU) yenilenebilir enerji dönüşümü projesinde özellikle finansal bazda ortaya çıkan sorunların önüne geçmek için vergi gelirlerinden ayrı bir fon oluşturulması fikrine Baden-Württemberg (BW) Mali.

Google Haberlere Abone ol
Schmid’den yenilenebilir Bavyera enerji fonu formülüne destek

Almanya'nın Bavyera eyaleti Ekonomi Bakanı Ilse Aigner’in (CSU) yenilenebilir enerji dönüşümü projesinde özellikle finansal bazda ortaya çıkan sorunların önüne geçmek için vergi gelirlerinden ayrı bir fon oluşturulması fikrine Baden-Württemberg (BW) Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid destek verdi. Schmid bu fikrin makul olduğu ve değerlendirilmesi gerektiği mesajını verdi.

Bakan Dr. Schmid haftalık basın toplantısında enerji dönüşümünde vatandaşın yükünü azaltmak adına oluşturulması düşünülen böyle bir fonun tahmin edildiği gibi zararlı bir adım olmayacağına vurgu yaptı. Son 60 yıldır nükleer enerjinin de doğrudan veya dolaylı yollardan benzeri bir şekilde vergi gelirleri üzerinden finanse edildiğini hatırlatan Bakan Schmid, enerji üretiminde yeni teknolojilere geçiş sürecinde bazı pürüzleri gidermek adına benzeri bir yola başvurulmasının sıkıntı doğurmayacağını söyledi.

BW’de oluşturulacak yenilenebilir enerji fonuyla Almanya’da önüne geçilemeyen ve her geçen gün daha da yükselen enerji fiyatlarının vatandaşlara ek yük oluşturmaması hedefleniyor. Böylelikle fondan yararlanabilen vatandaşlar yılda en az yüzde 30 oranında tasarruf edebilecek. Bu arada Bavyera Ekonomi Bakanı Aigner, fon oluşturulması durumunda 2020 tarihine kadar yaklaşık 72 milyar Euro kaynak toplamayı hedefliyor.
CİHAN

Yorumlar