Sberbank ikinci çeyrek karını 2,6 kat artırdı

MOSKOVA (AA) – Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın 2016 ikinci çeyrek net karının, bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,6 kat artarak 145,4 milyar rubleye...

Google Haberlere Abone ol
Sberbank ikinci çeyrek karını 2,6 kat artırdı

MOSKOVA (AA) – Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın 2016 ikinci çeyrek net karının, bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,6 kat artarak 145,4 milyar rubleye (yaklaşık 2,2 milyar dolar) çıktığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Sberbank’ın bu yılın ikinci çeyreğinde net karının 145,4 milyar rubleye yükseldiği, ilk yarı net karının ise 263,1 milyar ruble olduğu belirtildi.

Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) Herman Gref, yaptığı açıklamada, Rusya’da devam eden resesyona rağmen, petrol fiyatları ve Rus rublesinde istikrarın arttığını, bu nedenle bu yılın ikinci yarısında Rusya’nın gayrisafi yurt içi hasılasında büyüme yaşanmasının beklendiğini belirtti.

Ekonomik krizin devam ettiği Rusya’da birçok bankanın kar marjları düşerken, geniş mevduat kapasitesi sayesinde daha uygun fonlama maliyetleri sağlayabilen Sberbank ise karını artırmaya devam ediyor.

Şirketin 2016 ilk çeyrek net karı da, bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,8 kat artarak 30,6 milyar rubleden 118 milyar rubleye yükselmişti.

Yorumlar