Savunma Sanayi, Konya Endüstri Günü’nde buluşuyor

Konya Sanayi Odası, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi üreticileri ile Konyalı firmaları Konya Endüstri Günü’nde buluşturacak. Konya Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü’nün himayesinde gerçekleştirilecek...

Google Haberlere Abone ol
Savunma Sanayi, Konya Endüstri Günü’nde buluşuyor

Konya Sanayi Odası, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi üreticileri ile Konyalı firmaları Konya Endüstri Günü’nde buluşturacak. Konya Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü’nün himayesinde gerçekleştirilecek Konya Endüstri Günü’ne Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan ve Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği Başkanı ve TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da katılacak.

Dedeman Otel’de 09-10 Haziran’da gerçekleştirilecek Konya Endüstri Günü hakkında bilgi veren Başkan Memiş Kütükcü, savunma sanayinin katma değeri yüksek, stratejik önemde bir sektör olduğunu belirterek Konya’nın da Türkiye’nin savunma ve havacılık sistemlerine daha fazla katkıda bulunacak potansiyeli bulunduğunu vurguladı.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK

Sektörel çeşitliliğe sahip olan Konya sanayisinin özellikle otomotiv yan sanayi, döküm ve makine imalat sanayindeki güçlü yönlerinin savunma sanayi ile daha fazla işbirliği yapılması için bir avantaj olduğuna dikkat çeken Başkan Kütükcü, bu avantajı kazanıma dönüştürmek amacıyla Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği (SASAD) ile birlikte Konya Endüstri Günü düzenleyeceklerini söyledi. Başkan Kütükcü, Konya Endüstri Günü’nde, savunma ve havacılık sektöründeki gelişmelerle ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımlarının yanı sıra, ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirileceği sözlerine ekledi.

Konya Endüstri Günü’ne SASAD, ASELSAN, SSM, FNSS, MKEK, STM, TAI, Roketsan, Otokar, Alp Havacılık, Pi Makine, Türk Loydu, İPA, TTAF Savunma ve TÜBİTAK MAM’ın katılacağı bildirildi.

CİHAN

Yorumlar