SATSO'da 'Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları' semineri düzenlendi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) 'Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları' konulu seminer düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
SATSO'da 'Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları' semineri düzenlendi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) 'Kentsel Dönüşüm ve Uygulamaları' konulu seminer düzenlendi.
SATSO 34.Meslek Komitesi organizasyonuyla SATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminere SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, SATSO Meclis Üyesi ve Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş ve sektör temsilcisi firma yetkilileri katıldı.

    SATSO Yönetim Kurulu üyesi Fatma Aygün Kahya, kentsel dönüşüm uygulamasının doğru anlaşılması ve doğru uygulanmasının önemine değinerek "Deprem riski taşıyan ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz yapı stoğuna sahip olan ülkemizi çok ilgilendiren, gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin lokomotifi olacağı görünen kentsel dönüşümün tam olarak algılanması için bu semineri düzenledik. Arsa sahiplerinden kat maliklerine inşaat sektöründen inşaat malzemeleri sektörüne ve finans sektörünü de yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm ile ilgili yapılması gerekenler, karşılaşılacak zorluklar ve nasıl aşılacağı, kentsel dönüşümün ülke ekonomisine getireceği katkılar, kentsel dönüşümün finansal ve ekonomik boyutları, arsa sahipleri ve maliklere düşen görevler, parsel birleştirme, emsal artışı gibi konular seminerimizde konuşulacak konular içerisinde olacaktır.” dedi.

    Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Uzmanı Erdal Köktürk'ün detaylı bilgiler sunduğu seminerde 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasa ve Uygulama Yönetmeliği, kentsel dönüşümde finansal destekler, kentsel dönüşümde imar ve planlama konularında detaylı bilgiler verildi.
Köktürk, tüm büyükşehir ve ilçe belediyelerin bakanlık müsaadesi doğrultusunda kentsel dönüşüm uygulamalarına başlayacağını kaydederek “Türkiye'de ruhsatların yüzde 85'i yapı amaçlı konut içerikli verilmiştir. Ülkemizde bugün 400-500 bin konut ihtiyacı var, dolayısıyla ihtiyacın çok üstünde arz fazlası söz konusudur. 20 milyona yakın mesken var, bunların yüzde 40'ının elden geçirilmesi gerekiyor dolayısıyla 8 milyon konut yeniden yapılacak. AB ülkelerinden örnek vermek gerekirse Almanya'nı tamamı yıkılacak yeniden yapılacak, 3 tane Bulgaristan yıkılıp yapılacak, analizleri iyi yapmalı çözüme odaklı projeler yapılmalı. Kentsel dönüşümün ülkemizdeki maliyeti 400- 500 milyar TL, İstanbul'un maliyeti ise 100 milyar TL'dir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar