SATSO 8 bin kişiyi meslek sahibi yaptı, ödül aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle 81 ilde uygulanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında,...

Google Haberlere Abone ol
SATSO 8 bin kişiyi meslek sahibi yaptı, ödül aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle 81 ilde uygulanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında, en çok mesleki eğitim veren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) oldu. SATSO, TOBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, UMEM Projesi’nin, hem Sakarya hem de SATSO adına gurur verici başarılı bir proje olduğunu belirterek, alınan ödülün de bunun bir nişanı olduğunu ifade etti. Söz konusu proje kapsamında, vasıfsız iş gücünü vasıflı hale getirdiklerini ve Sakarya’ya gelen yatırımcıya vasıflı eleman desteği vererek desteklemiş olduklarını vurgulayan Kösemusul, ayrıca, proje kapsamında İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğini sürdüreceklerini kaydetti.

Kösemusul, “İşgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak kurslar açılmış, bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin çoğu projeye katılan firmalarca istihdam edilmişlerdir. İlk olarak sanayi alanında açılan UMEM Beceri'10 projesi kursları, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olmuştur.” diye konuştu.

KURSLARA KATILAN 8 BİN KİŞİDEN 5 BİNİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

2011 yılında başlanan UMEM Projesi kapsamında, Sakarya’da 5 bin 525 erkek, 3 bin 89 kadın olmak üzere 8 bin 614 kursiyere eğitim verilirken, 3 bin 80 erkek, bin 929 kadın olmak üzere, toplam 5 bin 9 kişi istihdam edilerek proje istihdamında da ön sıralara yerleşti.

SATSO'nun ödülünü; SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun einden almıştı. CİHAN

Yorumlar